Helyi közélet

2015.03.31. 09:40

Anyakutya kennel német segítséggel

Miskolc - "A hétvégén 17 védencünk indult Németországba és Ausztriába új befogadókhoz, gazdákhoz."

Miskolc - "A hétvégén 17 védencünk indult Németországba és Ausztriába új befogadókhoz, gazdákhoz."

A Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) egyik társszervezete, a német Cani F.A.I.R 3000 euróval támogatja a telepen létrehozandó anyakutya kennelt - ennek jelképes átadása meg is történt nemrégiben a MÁSA hagyományos bálján nemrégiben. A projekt teljes összeg jóval nagyobb (legalább 10 millió forint), de a megvalósulás alapjához óriási gesztus.

- A németek ismerve terve terveinket gyűjtésbe kezdtek és eddig 3 ezer euró gyűlt össze a kennelre - mondta Kisfalvi Nyina, a MÁSA elnöke. - Most azt várják tőlünk, hogy elsőként csináljuk meg a tereprendezést, aztán lassan szeretnénk továbbhaladni.

Cani F.A.I.R Észak-német szervezet, de egész Németországot átöleli tevékenységük a támogatóknak köszönhetően.

- Nincs menhelyük, kapcsolatrendszerük van és ismerik a körülményeinket - tette hozzá Kisfalvi Nyina. - Minden második hónapban visznek tőlünk kutyákat: beteg, öreg állatokat és olyan ebeket is, akik meghalni "mennek". A hétvégén 17 védencünk indult Németországba és Ausztriába új befogadókhoz, gazdákhoz.

Megtudtuk azt is: a Hidasnémetiben elütött és később megműtött Nándi kutyus lábáról lekerült a kötés, hamarosan kiveszik a varratokat is. Szépen járkál már a műtött lábain, ám a lábát még tornáztatni kell az izom gyengülések és összehúzódások miatt. A műtéti költségeinek a kétharmad része gyűlt eddig össze.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában