Helyi közélet

2015.02.03. 12:32

Szerkezeti átalakítás készül a sportban Ózdon

Ózd - A korábban sikeresen működött Sportcentrum Kht. mintájára alakulhat új, sportlétesítmény kezelő cég Ózdon.

Ózd - A korábban sikeresen működött Sportcentrum Kht. mintájára alakulhat új, sportlétesítmény kezelő cég Ózdon.Új céget hozhat létre az ózdi önkormányzat, amely a későbbiekben a városban működő sportlétesítmények kezeléséért lenne felelős. A forma ismerős, hiszen 2004-től, hat éven keresztül működött Sportcentrum Kht., a helyi klubok és sportolók megelégedésére. Az elmúlt négy évben a stadion, a Városi Sportcsarnok és a lőtér a VSI-hez tartozott, majd az államosítás után az tanuszoda is hozzájuk került. Komoly, látványos fejlesztésre azonban nem áldoztak, sőt sokszor az állagmegóvás is gondot jelentett. Ezért döntött úgy az új városvezetést, hogy visszaállítja a régi rendszert, méghozzá kibővült feladatkörrel.

- Az elmúlt időszakban egyeztettünk a város sportklubjaival, mindenkinek az volt a véleménye, hogy indokolt a változtatás – fogalmazott kérdésünkre Fidrus Péter, Ózd alpolgármestere. – A terveink szerint április 1-től kezdi meg a működését a Sport és Élmény Központ. Az élmény szó azért került bele az újonnan létrejövő társaság nevébe, mert a vízműtől a strandfürdő is az új céghez kerülne. Itt pedig szintén fejleszteni szeretnénk, hogy vonzóvá tegyük a látogatók előtt a nyári hónapokban. Komoly terveink vannak a stadionnal és a sportcsarnokkal is, ehhez is arra van szükség, hogy megalakuljon az új társaság, és ezzel együtt jó kezekbe kerüljenek a létesítményeink.

A Sport és Élmény Központ megalakulásához a képviselő-testület döntésére is szükség van, vélhetően februárban kerül a helyi politikusok elé az előterjesztés.

ÉM-ME

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában