Helyi közélet

2015.02.28. 13:36

Miskolci körséta - Miskolctapolca éve lehet majd az idei

Miskolc - Miskolctapolca két beruházással nyártól szólhat nagyot. Nagyon nagyot.

Miskolc - Miskolctapolca két beruházással nyártól szólhat nagyot. Nagyon nagyot.

Körbejárjuk a turistaszezon előtt a miskolci nevezetességeket, látványosságokat. Hogy miért? Azért, hogy kiderüljön: turistacsalogatóak, vagy éppen jobb, ha letagadjuk. A Deszkatemplom, a Kisavas és Lillafüred után egy újabb miskolci kedvenc, Miskolctapolca következett.

Okulva a Lillafüreddel kapcsolatos utózöngékből, kezdem a végén: akad még tennivaló Miskolc egyik gyöngyszemének tartott városrészében, de nem reménytelen a helyzet. Egyrészt épül a strand, amelyet minden bizonnyal május magasságában át is fognak adni, másrészt májusi és októberi átadással egy újabb csoda, az Avalon élménypark is várja majd a vendégeket.

Tisztaság és javítanivaló

De egyelőre maradjunk a földön, azt jártam körül, ami van. A csónakázótó és környéke minden évszakban kicsik és nagyok kedvence, nem is véletlenül. Örvendetes módon a hidat felújították, a padok rendben vannak, és a gallyazással is végzett a Városgazda. Vannak kacsák, és szerencsére az egyik hattyú is megvan, míg a tóban gigaméretű halak is feltűnnek. (A Barlangfürdő környéke makulátlan volt csütörtökön, csakúgy mint a park egésze: kitakarították.)

Viszont a park közepén a nagy körvirágágyás széleiből hiányzó darabokat csakúgy jó lenne pótolni, mint a kis fém információs táblákat javítani a fák tövében. Ugyanakkor itt-ott feltűnő, hogy a sétány(ok)on a kis aszfaltcsíkokba sok helyen csúnyán belejavítottak – már ha lettek… A tó büfésor felőli oldalán jó ideje üresen tátong az információs tábla. Tudom, mert többször is írtam róla. Korábban vandálok firkálták össze, tavaly már le is tépték. Turisták külföldről is érkeznek, ezért nem ártana egy kis térképpel, praktikus információkkal pótolni minél hamarabb. Az apró finomítások után jöhetnek a turisták!

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában