Helyi közélet

2015.02.23. 10:23

Már 300 millióért vihető az Avas szálló

Miskolc - Március 10-től lehet újra pályázni az Avas szálló megvásárlására.

Miskolc - Március 10-től lehet újra pályázni az Avas szálló megvásárlására. Mint ahogy korábban beszámoltunk róla, felszámolják a főutcai ingatlan tulajdonosát, a MultiCasa Consulting Kft.-t. A záhonyi felszámoló cég, a Prudens Profit Controll Vagyonkezelő Kft. már kétszer megpróbálta értékesíteni az ingatlant, de mindkétszer sikertelenül.

Ez lesz a harmadik próbálkozás, mint megtudtuk, most körülbelül 300 millió forint lesz a vételár.

Pontos összeget még nem tudott mondani Simon Péter felszámolóbiztos, mint megjegyezte, az új értékbecslés, valamint a Cégközlönyben történő megjelenés dátumának hiánya miatt. Azt viszont hangsúlyozta lapunknak, hogy március hónapban a Cégközlönyben és az EÉR (Elektronikus Értékesítési Rendszer) felületén keresztül is megjelenik az új pályázati kiírás. A felszámolóbiztos azt is megjegyezte, bízik abban, hogy ez alkalommal sikerül értékesíteni az Avas szállót.

Korábban írtuk, hogy körülbelül 2, 2,5 milliárd forintot kell ráköltenie a vevőnek az épületre.

Megkérdeztük a miskolci önkormányzatot, hogy benyújtanak-e pályázatot az ingatlan megvásárlására, ám kérdésünkre nem kaptunk választ.

ÉM-HM



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában