2015.02.02. 17:16

Közlemény - Fidesz-KDNP: Már látszanak az eredmények - hatékonyabb a bűnüldözés Miskolcon

Miskolc - A Fidesz-KDNP frakció tagjai megkezdték a közös járőrözést a rendőrséggel és a rendészettel.

A Fidesz-KDNP vezette miskolci városvezetés célja továbbra is a biztonságos Miskolc megteremtése. Az elmúlt esztendők látványos és költségvetést nem kímélő közbiztonsági intézkedései már meghozták az első eredményeket. A rendőrségi statisztikai mutatók azt bizonyítják, a városvezetés jó úton jár, amikor a városi rendészetet megerősíti, és szorosan együttműködik a rendőrséggel. A tavalyi adatok szerint a bűncselekmények száma 13 %-al csökkent a 2013-as évhez képest, ebből a rablások száma 20%-al, a lopásoké 11%-al csökkent, a bűncselekmények felderítési aránya pedig nőtt. Az eredményesség ugyanakkor jóval látványosabb, ha az elmúlt időszakot nézzük, hiszen az MSZP-és városvezetés időszakához képest a lopások száma mára egy harmadára, ezen belül pedig a lakásbetörések száma a felére csökkent!

Az elmúlt időszak nagy horderejű ügyeinek gyors és hatékony felderítése, mint például az erőszakoló, vagy a macsétás támadó elfogása is jelzi, hogy sem a miskolci rendőrség, sem pedig a miskolci rendészet nem tétlenkedik.

A közbiztonság olyan érték, amelyet napi szinten is óvni kell. A közbiztonság teljessé tétele mindennapos küzdelem, amelyhez szükség van az itt élők közreműködésére is. A város önkormányzatának Fidesz-KDNP frakciója ezért azt kéri, hogy a miskolciak jelezzenek minden olyan jelenséget, ami veszélyezteti életük, testi épségük, vagyonuk biztonságát. A Martin-kertvárosban élők jelzését arról, hogy az utóbbi időben több betörés is előfordult a településrészen, magunk is jeleztük a miskolci rendészetnek, illetve a rendőrségnek.

A Fidesz-KDNP-és városvezetés célja - összhangban a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégiában megfogalmazott elvekkel - támogatni és összehangolni mindazon egyéni és szervezeti törekvést, amely a helyi közbiztonság színvonalának emelését célozza.

A bűnmegelőzés együttműködés nélkül lehetetlen és értelmetlen, ezért közvetlen és hatékony közös munkára szeretnénk ösztönözni mindenkit. A Fidesz-KDNP frakció képviselői ennek érdekében megkezdték a járőrözést a rendőrséggel és a rendészettel közösen.

Kérjük minden esetben jelezzék, amennyiben a várost és az itt élők biztonságát veszélyeztető helyzetekről, esetekről, személyekről tudomásuk van!

- Soós Attila, a Fidesz-KDNP frakció- szóvivője, Fidesz frakcióvezető -