Helyi közélet

2015.02.27. 08:30

"Követeljük a pénzünket!"

Miskolc - Mégsem kapnak 1 milliót a pórul járt ügyfelek, mindössze 60 ezret.

Miskolc - Mégsem kapnak 1 milliót a pórul járt ügyfelek, mindössze 60 ezret.– Jöjjön ki a vezetőjük, és mondja meg, hogy mire számíthatunk! Vagy legalább sorszámot adjanak, hogy 10-re visszajöhessünk! Hazudtak! Tegnap még azt mondták, hogy 1 millió forinthoz juthatunk hozzá! Ma meg kiírják, hogy csak 60 ezerhez! Így könnyű meggazdagodni! – harsogták a feldühödött emberek csütörtökön reggel az ÉRB Bank Bajcsy-Zsilinszky utcai pénzintézeténél, a Tokaj és Vidéke Takarékszövetkezetnél. A résnyire nyitott ajtóban álló biztonsági őrnek kiabálták ezt, aki hasztalan kérte az egyik ügyfelet, hogy vegye ki a lábát az ajtó mögül, mert nem tudja azt bezárni, nem ért el eredményt.

Ennyi nem elég

Igaz, az emberek is hiába követelték az információt, a sorszámot és a pénzüket, nem történt semmi. Azaz annyi, hogy végül megjelent a pénzintézetnél két rendőr, de nem intézkedtek, mert az ajtót a lábával tartó hölgy kijelentette: a banknak fél 8-kor kellett volna kinyitnia, tehát neki joga lenne bent tartózkodni a melegben, nem pedig 10-ig kint fagyoskodni. És különben is, tegnap még azt a tájékoztatást kapták, hogy fél 8-ra jöjjenek, más információt pedig nem találtak a bank honlapján.

Az indulatok nem csitulnak. Egy vállalkozó azt mondta, nem is mer nyilatkozni, mert csak olyasmiket tudna mondani, amit az újság úgysem írna meg. Egy hölgy is a vállalkozása pénzét félti. Át kellene utalnia a járulékokat, de semmit nem lehet tudni, hogy ezt most hogy teheti meg.

– Hívta a könyvelőm az adóhatóságot, mert most lenne esedékes a kisvállalkozók személyi jövedelemadójának a befizetése, de a NAV azt mondta, nem érdekli őket, hogy zárolták a pénzt, az adózónak kell vállalnia a következményeket – háborog egy fiatalember.

– Nem gondoltam, hogy ezzel a bankfiókkal ilyesmi történhet – ezt már Barcsánszky Attila mondja, aki szintén a bank előtt várakozik. – A saját pénzem és a vállalkozás pénze is itt van, de fogalmam sincs, hogy tudom rendezni az átutalásokat, és hogy fizetem be az iparűzési adót. A 60 ezer forint biztos, hogy nem lesz elég.

Szüksége van a pénzre

A bátor hölgyről, aki a lábával az ajtót tartja, kiderül, hogy dr. Szurdoki Virág háziorvos. Elárulja: itt várakozik reggel 6 órától. Fél 8-kor kijött egy hölgy, akkor tette a lábát az ajtórésbe. Szerinte ez jogos, mivel semmiféle tájékoztatást nem kaptak eddig. Neki pedig szüksége van a pénzére, arra a kevésre is, ami a pénzintézetnél van, mert az egészségügyi vállalkozások napról napra tartják el magukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában