Helyi közélet

2015.02.13. 09:26

Interjú: Kerekes Band

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnerei Fehér Zsombor és Fehér Viktor, vagyis a Kerekes Band oszlopos tagjai voltak, akik többek között meséltek miskolci élményeikről is a hallgatóknak.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnerei Fehér Zsombor és Fehér Viktor, vagyis a Kerekes Band oszlopos tagjai voltak, akik többek között meséltek miskolci élményeikről is a hallgatóknak.

Szabi: Milyen emlékek élnek bennetek a várossal kapcsolatban?

Kerekes Band: Sok sok jó élmény köt minket a városhoz, hiszen minden évben több koncertünk is van Miskolcon. Elég, ha csak azt mondjuk, hogy Vian Klub... nem most volt, viszont már akkor rendszeres vendégek voltunk erre. De jártunk ide táncházat is tartani, aminek Barsi Csaba volt a házigazdája, szóval a Kerekes táncház miatt is több alkalommal megfordultunk itt. Sőt említhetnénk még a Borsodi Fonót, a Helynekemet és a Factory fesztivált éppúgy, mint a CineFestet, ahol szintén nagyon jól éreztük magunkat és a közönség is nagyon kitűnő volt. Szeretünk itt játszani és már most várjuk a következő találkozást Miskolc!

Szabi: Picit beszéljünk 2014-ről, milyen évet zártatok?

Kerekes Band: "Live at A38" címmel jelent meg ötödik hivatalos nagylemezünk tavaly novemberben. A közönségtől mindig azt kaptuk, hogy annyira más ahogy koncerten megszólalunk, mint egy stúdió lemez, így az A 38-on (Budapesten az egyik kedvenc clubunk) készítettünk egy koncertlemezt. Két koncert anyagát válogattuk össze, egy lemez formátumban és ebből lett tehát a "Kerekes Band: Live at A38" Az album több mint 70 perces, szóval szinte egy teljes koncertanyag élvezhető rajta aki meghallgatja. Klip is készült a "Lazy" c. nótához ami Egerben lett forgatva, van benne egy kis story, meg egy kis Elvis..:) De 2014 azért is kedves számunkra, hiszen megkaptuk a második Fonogram díjunkat, ami egy nagyon jó visszaigazolás a további munkánkhoz. 2015-ben pedig 20! éves a Csapat így jubileumot is ünnepelünk. Sok közreműködés is volt tavaly például Szabó Balzzsal vagy a Belgából Még5lövéssel. Szeretünk nyitni több stílus felé is és ez a jövőben sem fog változni.

Szabi: Hogyan fog telni a 20 éves évforduló?

Kerekes Band: Lesz több jubileumi koncert, majd jövünk ide Miskolcra is ismételten,szóval aki most nem tudott velünk betelni azt mindenképp várjuk április 24-én az Ifiházban, ahol Barsi Csabi barátunk is a meghívott vendégek között lesz megtalálható. Ezen a fellépésen majd picit vissza akarunk nyúlni a kezdeti időkhöz, ahonnan indult a zenekar,több népi dallam is fel fog csendülni az este folyamán. De Egerben aug 29-én a Bolyki pincében is lesz egy igazi nagy 20 éves összejövetel, ahol a Mary PopKids lesz a meghívott vendég és lesz néhány közös dal is. Reméljük sok mindenkivel együtt tudunk ünnepelni.

Szabi: Tervek?

Kerekes Band: Lesz egy nagy dobás még, hiszen az Argo 2 c. filmben, kb 80%-ban a Kerekes Band zenéi lesznek hallhatóak vagyis a zeneszerző neve alatt a Kerekes Band fog szerepelni. Szóval lesz egy Argo 2 filmzene album,ami hivatalos formát is fog ölteni a filmmel együtt. De leginkább a 20! éves jubileum az irányadó idén! :)

Szabi: Köszönöm a beszélgetést, további sikereket Nektek!

Kerekes Band: Köszönjük Szabi!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában