Helyi közélet

2015.02.20. 12:52

Interjú: Hankó Vanda

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere csütörtök este a Helynekem rendezvényszervezője Hankó Vanda volt, aki mesélt a kezdetekről és az "Angyal napok" kezdeményezésről, ahol beteg gyermekeken segítettek közös összefogással.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere csütörtök este a Helynekem rendezvényszervezője Hankó Vanda volt, aki mesélt a kezdetekről és az "Angyal napok" kezdeményezésről, ahol beteg gyermekeken segítettek közös összefogással.

Szabi: Mesélj picit az indulásról?

Hankó Vanda: Az első gondolatok (már) több mint 5 évre nyúlnak vissza, amikor először beszélgettünk arról, milyen lenne egy élőzenei és egyben kulturális értékeket is képviselő helyet alkotni és létrehozni. Mint tudjuk az álmok arra valóak,hogy megvalósítsuk őket, így a sok munka után 2 éve megnyílt a "Helynekem" ami hiszem,hogy értéket képvisel a miskolci emberek szemében. Örök emlék marad az indulás és az első bulik ahol a Paddy And The Rats valamint a Bohemian Betyars (két miskolci együttes) szórakoztatta a közönséget. Úgy gondolom egy nagy űrt töltöttünk be ezzel, hiszen ezt mutatják az elmúlt két év tapasztalatai is számunkra. A mai napig nagy különbség van a főváros és egy vidéki város zenei kultúrája között,hiszen mást lehet színre vinni és másképpen lehet színre vinni itt a programokat mint Budapesten. De a befogadó közönség mennyiségében is vannak nagy eltérések. A munkám nagy része az azzal telik, hogy feltérképezem a dolgokat,valamint fogadom a felkéréseket, hiszen sok zenész és zenekar keresi a házat, úgy kezdő, mint Headline zenekarok,ami nagyon jó érzés. Aztán persze az ember mérlegel,mi az ami szakmailag befér és mi az amit meg mer kockáztatni. A határokat feszegetjük,hiszen nyitunk több stílusirányzat felé minden évben. Szeretnénk visszahozni a miskolci emberek számára az élőzene élménynét, a club élményt és a közönség közvetlen találkozását a zenekarral, ami egészen egyedi dolgog. Kicsit családias és közvetlen az az érzés amit adni akarunk a hozzánk látogatóknak.

Szabi: "Angyal napok" Mit takar az elnevezés?

Hankó Vanda: Szerettük volna a közönségünknek a tekintetét olyan ügyre fordítani, amit mi fontosnak gondolunk a városban. Egy adománygyűjtésbe kezdtünk, a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ csecsemő osztályának gyűjtöttünk és kimondottan pénzadományokat vártunk a közönségtől. Három hétig tartott a gyűjtő akció, amihez csatlakoztak az abban az időszakban fellépő zenekarok akik jelenlétükkel, zenéjükkel segítették a gyűjtést,tehát sokat köszönhetünk nekik... Intim Torna Illegál, Szabó Balázs Bandája, Paddy And The Rats a NeXTapes csapata, 30y, Bohemian Betyars... akik az ügy mellé álltak teljes mellszélességgel. illetve van nekünk egy Helynekem színházi labor névvel futó kísérleti színházi csoportunk és az ő tagjaik voltak a mi kis angyalaink akik minden este a szárnyukkal belakták a házat és felhívták a közönség figyelmét a gyűjtésre. Nem tudtuk elképzelni,hogy hogyan fogja fogadni az éjszakai szórakozni vágyó közönség ezt a dolgot, illetve,hogy mennyi pénz jöhet össze.. Alapvetően csecsemő alarmra gyűjtöttünk, ami egy olyan speciális berendezés ami a csecsemőkori hirtelen halál megelőzésére szolgál. Végül olyan sok pénz jött össze, hogy más berendezéseket is tudtunk venni,ami nagy öröm mindenki számára. 240 ezer forintot sikerűlt gyűjteni,és itt is szeretném megköszönni mindenkinek aki valamivel is hozzájárult ehhez a nemes kezdeményezéshez. A jövőben pedig folytatni is akarjuk mindezt.

Szabi: Kacsanap?

Hankó Vanda: Mielőtt valaki azt hinni, hogy élő állatokról van szó, elmondanám ezek Németországból származó fenéksúlyos gumikacsák,amik szépen és gyorsan tudnak úszni. Két éve volt az első ilyen verseny ami egy családi napnak is mondható, hiszen a verseny mellett egyéb programok is várták az érdeklődőket. A lényege, hogy gumikacsákat lehet venni, azokat felkészíteni a versenyre és a verseny napján regisztrálni aztán pedig drukkolni,hogy a Szinva patakban a leggyorsabban ússzanak a célig. :)

Szabi: Tervek?

Hankó Vanda: Szeretnénk ebben a ritmusban tovább menni. Jönnek folyamatosan a zenekarok,most hétvégén egy Strange Sounds party lesz majd a Kaukázus érkezik hozzánk szombaton. A márciust is ajánlom majd mindenki figyelmébe, hiszen bőven el leszünk látva fellépőkkel. De idén arra is nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni,hogy kezdő vagy még nem befutott zenekaroknak adunk bemutatkozási lehetőséget. A Slam poetry az ami képviseli nálunk az irodalmi vonalat, de lesznek író,olvasó találkozók is, valamint kisebb színházi előadások Szeszák Szilvia vezetésével. Robogunk! :)

Szabi: Köszönöm a beszélgetést Vanda! További sikereket!

Hankó Vanda: Köszönöm Szabi! :)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában