Helyi közélet

2015.02.10. 14:25

Célegyenesben az új Diósgyőri Stadion

Miskolc - Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott kedden 12 óra előtt pár perccel Dr. Kriza Ákos Miskolc MJV polgármestere és Szabó Tamás a DVTK ügyvezetője a Polgármesteri Hivatal Díszterme előtt. A sajtótájékoztatón a sajtó képviselőinek bemutatták az új Diósgyőri Stadion makettjét is.

Miskolc - Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott kedden 12 óra előtt pár perccel Dr. Kriza Ákos Miskolc MJV polgármestere és Szabó Tamás a DVTK ügyvezetője a Polgármesteri Hivatal Díszterme előtt. A sajtótájékoztatón a sajtó képviselőinek bemutatták az új Diósgyőri Stadion makettjét is.

A diósgyőri labdarúgás fennállása 105. évfordulójának évében korszakos jelentőségű döntést hozott Magyarország kormánya – mondta el Dr. Kriza Ákos, Miskolc MJV polgármestere. - Immáron kormányhatározat szól a 8 milliárd forintból felépülő új DVTK stadionunkról és kormányrendelet jelent meg a beruházás közigazgatási hatósági szempontból kiemelt jelentőségűvé tételéről. A Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében épül fel a DVTK stadion, az MVSC pálya rekonstrukcióját pedig a Nemzeti Sportközpontok végzi majd. Korszakos jelentőségű döntés ez, az építkezés nagysága, hordereje miatt. Hiszen nemcsak a DVTK stadion épül újjá, hanem - a korábban napvilágot látott DVTK akadémiai fejlesztésekkel együtt- szinte az egész diósgyőri sportcentrum, és az MVSC stadion is. A diósgyőri foci igazából nem a miénk. A diósgyőri foci nem egyszerűen a futballklub tulajdonosaié. Az új DVTK stadion is "csak" a hivatali bejegyzés szerint lesz állami tulajdonban. Valójában a diósgyőri labdarúgásnak, a legendás klubunknak, a DVTK-nak, és az új stadionnak a diósgyőri szurkolók senki mással össze nem hasonlítható közössége volt és lesz is az igazi tulajdonosa. Őszintén remélem, hogy a most következő stadionépítési időszak az önkormányzatnak, a DVTK klub tulajdonosainak, és a kormányzat képviselőinek egyaránt jó alkalmat fog biztosítani az összefogásra.



Rendkívüli módon boldog vagyok – tette hozzá Szabó Tamás a DVTK ügyvezetője. – Ez egy olyan pillanat minden diósgyőri labdarúgást szerető, minden szurkoló, sportoló és sportvezető számára, amire nagyon régóta vártunk. Én magam is kisgyermek koromtól a jelenlegi stadionba jártam és járok, igaz kisebb átalakítások történtek, de mára világossá vált, hogy ebben a formájában már nem alkalmas arra, hogy hosszú távon a diósgyőri labdarúgás otthonául szolgáljon. Különösen igaz ez arra a diósgyőri labdarúgásra, melyet a városvezetéssel teljes egyetértésben az ország egyik vezető klubjává tudtunk formálni. Egy olyan klubbá, mely Európában is letette a névjegyét. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki ebben a folyamatban részt vett, elsősorban polgármester úrnak, aki sok időt és energát fordított arra, hogy ez a beruházás ilyen volumenben is Miskolcra kerülhessen. Ami külön öröm, hogy ezen a beruházáson túl még egy kétmilliárd forintos projekt is megvalósul a sportligetben, az utánpótlásnak otthont adó DVTK edzőcentrumával együtt. Egy-másfél éven belül a diósgyőri labdarúgás infrastrukturális háttere arra kötelez majd minket, hogy olyan csapatot építsünk, mely az eredményeivel is rászolgál majd arra, hogy ilyen kiváló létesítményekben, Magyarország legjobb szurkolói előtt szerepelhet.

Hétfőn, a Magyar Közlönyben jelent meg a hír, miszerint a magyar kormány közigazgatási hatósági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a diósgyőri stadion rekonstrukcióját, így annak megvalósítása felgyorsulhat

Mint ismert, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter jelentette be január végén Miskolcon, hogy négy és fél milliárd helyett 8 milliárd forintot ad a kormány a diósgyőri stadion fejlesztésére. Az idei költségvetésből a törvény által biztosított 2,75 milliárd forinton felül további 800 milliót, 2016-ban pedig 2,7 milliárdot bocsát a rekonstrukcióra.

- Demkó Norbert, DVTK.eu -


Miskolc, 2015. február 10., kedd (MTI) – Korszakos jelentőségű döntésnek nevezte a diósgyőri stadion-beruházást Kriza Ákos, Miskolc polgármestere (Fidesz-KDNP). tovább »

Budapest, 2015. február 9., hétfő (MTI) - A magyar kormány közigazgatási hatósági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Diósgyőri Stadion rekonstrukcióját, így annak megvalósítása felgyorsulhat. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában