Helyi közélet

2015.02.06. 15:46

Bátrak és kevésbé bátrak: irány a hegy

Sátoraljaújhely - Nem kell már sokat várni arra, hogy bárki kipróbálhassa a sátor­aljaújhelyi Zemplén Kalandpark legújabb két látványelemét, a szabadon csúszó kötélpályát és a lanovkát.

Sátoraljaújhely - Nem kell már sokat várni arra, hogy bárki kipróbálhassa a sátor­aljaújhelyi Zemplén Kalandpark legújabb két látványelemét, a szabadon csúszó kötélpályát és a lanovkát. Mindkettő kiindulópontja a Magas-hegyen lévő kilátónál található és a két, egymással párhuzamosan futó pálya a Magas-hegyet és a Szár-hegyet köti össze. Ez utóbbin található a Magyar Kálvária is.

Párhuzamos pályák

Az adrenalinfüggők a Magas-hegyre a libegővel juthatnak fel és onnan csúszhatnak le egy ülésbe kötve a Szár-hegyre, az óvatosabbak pedig akár a Magas-hegyről, akár felgyalogolva a Magyar Kálváriához, onnan lanovkával mehetnek át a Magas-hegyre.

Ahogy azt Dankó Dénes, Sátoraljaújhely alpolgármestere elmondta, a kötélpálya két végpontja között a legmagasabb távolság a talajtól mérve 150 méterre található, valamint ugyanilyen szintkülönbséget hidal át az új látványosság, amelynek köszönhetően a szabadon csúszók akár a 85 kilométeres sebességet is elérhetik. Dankó Dénes hozzátette, ilyen hosszú kötélpálya jelenleg nincs Magyarországon, kabinos pálya pedig egyáltalán nincs, így egy újabb „látványleget” könyvelhet el Sátoraljaújhely.

Jelenleg a próbaüzem folyik, de nemsokára a látogatók is kipróbálhatják az új élményelemeket.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában