Helyi közélet

2015.01.19. 08:15

Zene, amit a babáknak is játszottak

Miskolc - Elindította Szív-Hang koncertsorozatát a Miskolci Szimfonikus Zenekar.

Miskolc - Elindította Szív-Hang koncertsorozatát a Miskolci Szimfonikus Zenekar.

Nem titok (miért is lenne az?), a magzat már az anyaméhben is érzékeli a külvilágot, hallja a hangokat, még ha tudatosan nem is raktározza el azokat, de a kellemes zörejek, hangok nyugtatóan hatnak a babára is.

Minden korosztályt

Ezt is felismerve a Miskolci Szimfonikus Zenekar szombaton elindította a Szív-Hang koncertsorozatot kifejezetten várandós kismamák számára.

– Az a cél, hogy lehetőleg minden korosztálynak nyújtsunk komolyzenei élményt – mondja Boronkai Edina, a Miskolci Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. kommunikációs menedzsere. – A Szív-Hang a még világra nem jött babáknak és édesanyjuknak szól arról, hogyan tudnak az igényes zene és a szakmai útmutatás által még inkább egymásra hangolódni és megélni ezt a csodálatos időszakot az életükben.

A Szív-Hang koncertidejére lezárták és berendezték a Művészetek Háza színpadát. Negyven, a nézőtérinél kényelmesebb széket helyeztek el, így természetesen csak egy kisebb méretű zenekar fért el a színpadon, de a zenei élmény így is magával ragadó volt.

– Úgy igyekeztünk összeállítani az egyórás koncert programját, hogy az megfeleljen a korosztályi sajátosságnak, így nem hiányozhatott a műsorból például Mozart zenéje sem – mondja Edina. – Folyamatos volt az interakció, a kismamákat teával is megkínáltuk, így együtt volt a fény, a szín, a hang, az illat és az íz, így minden érzékszervet sikerült bevonnunk, amelynek az anyukákon kívül vélhetően a kisbabák is érezhették a pozitív hatását.

Az első Szív-Hang koncert forgatókönyvírója és műsorvezetője Bukáné Kaskötő Marietta, karmestere Soós Gábor, a zenekar koncertmestere volt.

ÉM-BG

Sorozatok

Szív-Hang – kismamáknak

Ciróka – 0–3 évJátsszunk zenét – 3–8 év

Ifjúsági koncertsorozat az általános-, és középiskolások számára Erdőzsongás címmel.

HANG-ÁR Egy színpadon Miskolc ifjúsági együtteseivel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában