Helyi közélet

2015.01.22. 12:55

Újra segített a gyógyvarázs

Ózd - Kétszázötven játéknak és könyvnek örülhettek az ózdi Almási Balogh Pál Kórház gyermekosztályának kis betegei.

Ózd - Kétszázötven játéknak és könyvnek örülhettek az ózdi Almási Balogh Pál Kórház gyermekosztályának kis betegei. A K&H gyógyvarázs elnevezésű jótékonysági akció már nem először jár az észak-borsodi városban, hogy a legkisebbeknek szebbé tegyék a mindennapokat. Az adomány átadóünnepségén dr. Eszenyi Géza, az egészségügyi intézmény igazgatója hangsúlyozta: ennél az akciónál messze nem az anyagi érték a legfontosabb, sokkal inkább az a segíteni akarás és gesztus, amivel a pénzintézet segítségek kíván nyújtani. Egy beteg gyermek a kórházba kerülve kiszakad a megszokott, biztonságos környezetből – tette hozzá, az emiatt kialakuló feszültséget, bizonytalanságot viszont feledtetni tudják azok a játékok és könyvek, amit adott esetben a kezébe vesz.

Hét év, 27 ezer játék

Galambosiné Vincze Zsuzsanna, az ózdi K&H Bank fiókvezetője hozzátette: nagyon bízik benne, hogy az átadott ajándékok valóban segítséget és önfeledt perceket szereznek azoknak a kicsiknek, akiket a kórház gyermekosztályán kezelnek.

A K&H gyógyvarázs program keretében belül az elmúlt hét esztendőben nagyságrendileg 27 ezer könyvet és játékot gyűjtöttek össze, amelyet az ország számos kórházában osztottak szét a kicsik között.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában