Helyi közélet

2015.01.07. 14:49

Újabb ezer kérdés, újra matricák

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az autósok bizonytalanok. Káosz az új útdíjfizetési rendszer körül.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az autósok bizonytalanok. Káosz az új útdíjfizetési rendszer körül.

Még mindig sok a kérdés az autópálya-matricák körül. Nemcsak olvasóink, de a benzinkútnál matricát vásárlók is tanácstalanok jó néhány kérdésben. A Búza téri MOL-benzinkútnál Bartók Attila töltőállomás-kezelőtől megtudtuk, nincs náluk nagy tumultus, de azért sokan vásárolják az új, megyei matricákat.

Sok még a bizonytalanság

Viszont a vásárlók nagy része nincs tisztában az egész útdíjfizetési rendszerrel, ami január 1-jén megváltozott. Azt nem értik például, hogy a régi matricák is élnek-e az újak bevezetésével. A kazincbarcikai Mol-kútnál is keresik az emberek az új, megyei matricákat, tudtuk meg a töltőállomás egyik munkatársától.

Itt az autósok inkább afelől érdeklődnek, hogy melyik út lett újonnan fizetős, és melyik maradt ingyenes.

A miskolci Pesti úton, a kivezető szakasz MOL-kútjánál viszont számos prob­lémá­juk akad a matricát vásárlóknak, mondta el lapunknak Halász Gábor töltőállomás-kezelő és pénztáros. Az új díjszabás például nagyon megzavarja a kisteherautósokat, nekik ugyanis a 10 napos és a havi matrica megdrágult, és az éves megyei matrica sem 5 ezer forint.

ÉM-HE


Borsod-Abaúj-Zemplén - Nem mindegy, hányszor utazunk autópályán és milyen járművel. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában