Helyi közélet

2015.01.27. 08:47

Segítsünk együtt Brigittának és Bandikának!

Miskolc - A lyukóvölgyi helyrajzi számon a kapuban vár bennünket Brigitta. A csöpp, szoba-konyhás házban a kétéves Bandika az érkezők láttán abbahagyja a makarónievést, pedig kedvence a tészta.

Miskolc - A lyukóvölgyi helyrajzi számon a kapuban vár bennünket Brigitta. A csöpp, szoba-konyhás házban a kétéves Bandika az érkezők láttán abbahagyja a makarónievést, pedig kedvence a tészta.– Tizenkét éves voltam, amikor az anyám elhagyta a családot. Messzire költözött, férjhez ment, többet sem láttuk, de tudom, hogy szült egy gyereket. A tanár apám idegeit olyannyira megviselte, álmában sírt is néha. Egy évre rá ő is magunkra hagyott, később neki is lett egy gyereke. A nagyobbik bátyám akkor állt érettségi előtt, de elment dolgozni. Ő tartott el bennünket. Beköltöztünk Miskolcra, albérletbe, aztán megvette ezt a kis házat, havi részletekben törlesztette a másfél milliót. Aztán ő is elment Hollandiába, majd a kisebbik bátyám is követte - meséli Brigitta. Elsírja magát, amikor azt panaszolja, hogy az édesanyja még nem is látta az ő fiát, Bandikát.

- Egyszer hívott fel, épp a szülőszobán, de hiába kértem, nem látogatott meg.

Jó alkalom, hogy megtudakoljam, kitől van Bandika.

– Az apjáról későn tudtam meg, hogy családos, két gyerekkel. Egy ideig hitegetett, de mikor megtudta, hogy terhes vagyok, elhagyott. Én pedig meg akartam tartani a gyereket – mondja.

Dolgozni szeretne

Brigitta a Mentorban tanult, eladónak. Már csak az utolsó félév gyakorlat volt hátra, amikor jött Bandika...

– Minden összezavarodott, nagyon magamra maradtam. De most már, hogy itt van ő nekem, nem vagyok egyedül. Valahogy a pénzből is kijöttünk, csak most adódott ez a helyzet, hogy a nagymamám sem tud segíteni és a bátyám sem. Minden iskolát, óvodát végigkérdeztünk, sőt, még a rendőrséget is, nem kell-e egy konyhalány, vagy egy takarítónő. De eddig semmi. A nagymamám, akinek jár az Észak, jutott eszébe, hogy hátha segítenének.

ÉM-SzK

Jelezzék segítő szándékukat!

A legfontosabb egy állás lenne az anyának, de nagy segítség volna a tüzelő, a tartós élelmiszer, tisztítószernek, egy centrifuga, maxi pelenka is. Brigitta neve és telefonszáma a szerkesztőségben, illetve segítő szándékukat jelezzék a [email protected] címen!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában