2015.01.09. 14:48
Recept: Paprikás krumpli galuskával
Miskolc - Így az ünnepek után valószínűleg minden ember könnyedebb és könnyen elkészíthető ételre vágyik. A paprikás krumpli galuskával klasszikus magyaros étel, sőt igazi egytál, ráadásul gyors, és egy kis savanyúsággal igazán finom is.
Miskolc - Így az ünnepek után valószínűleg minden ember könnyedebb és könnyen elkészíthető ételre vágyik. A paprikás krumpli galuskával klasszikus magyaros étel, sőt igazi egytál, ráadásul gyors, és egy kis savanyúsággal igazán finom is.
Kis időbefektetéssel, olcsón lehet jót főzni, ráadásul ezek az alapanyagok szinte mindig vannak otthon. Általában kolbásszal készül, de elkészíthető vegetáriánus változatban, mehet bele akár virsli, krinolin, debreceni is.
Recept - Paprikás krumpli galuskával
Hozzávalók
A galuskához:
Elkészítés
A felolvasztott zsíron vagy olajon megpirítjuk a hagymát. Hozzátesszük a krumplit, néhány keverés után beleszórjuk a pirospaprikát, majd felengedjük annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjnyival ellepje. Sózzuk, borsozzuk, majd a felforrás után beletesszük a kolbászt és lefedjük. Közben a lisztet egy tálban összekeverjük a tojással és annyi vízzel, hogy sűrűbb galuskatészta legyen belőle. Kicsit megsózzuk, és kiskanállal beleszaggatjuk a fővő ételbe, időnként keverünk rajta egyet-egyet, nehogy a galuskák összeragadjanak. Lefedjük, és kis lángon kb. 10–15 perc alatt készre főzzük.