Helyi közélet

2015.01.09. 14:48

Recept: Paprikás krumpli galuskával

Miskolc - Így az ünnepek után valószínűleg minden ember könnyedebb és könnyen elkészíthető ételre vágyik. A paprikás krumpli galuskával klasszikus magyaros étel, sőt igazi egytál, ráadásul gyors, és egy kis savanyúsággal igazán finom is.

Miskolc - Így az ünnepek után valószínűleg minden ember könnyedebb és könnyen elkészíthető ételre vágyik. A paprikás krumpli galuskával klasszikus magyaros étel, sőt igazi egytál, ráadásul gyors, és egy kis savanyúsággal igazán finom is.

Kis időbefektetéssel, olcsón lehet jót főzni, ráadásul ezek az alapanyagok szinte mindig vannak otthon. Általában kolbásszal készül, de elkészíthető vegetáriánus változatban, mehet bele akár virsli, krinolin, debreceni is.


Recept - Paprikás krumpli galuskával

Hozzávalók

  • 1 kg kockára vágott krumpli,
  • 1 vöröshagyma apróra vágva,
  • fél szál karikára vágott vékony kolbász,
  • 1 evőkanál zsír vagy olaj,
  • 1 evőkanál pirospaprika,
  • só,
  • bors.
  • A galuskához:

  • 10 dkg liszt,
  • 1 tojás, víz,
  • kevés só.

  • Elkészítés

    A felolvasztott zsíron vagy olajon megpirítjuk a hagymát. Hozzátesszük a krumplit, néhány keverés után beleszórjuk a pirospaprikát, majd felengedjük annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjnyival ellepje. Sózzuk, borsozzuk, majd a felforrás után beletesszük a kolbászt és lefedjük. Közben a lisztet egy tálban összekeverjük a tojással és annyi vízzel, hogy sűrűbb galuskatészta legyen belőle. Kicsit megsózzuk, és kiskanállal beleszaggatjuk a fővő ételbe, időnként keverünk rajta egyet-egyet, nehogy a galuskák összeragadjanak. Lefedjük, és kis lángon kb. 10–15 perc alatt készre főzzük.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában