Helyi közélet

2015.01.22. 10:11

Ongai Pálinkaverseny - Kínából is érkeztek nevezések

Miskolc, Onga - A Quintessence Competition, korábbi nevén Ongai Pálinkaversenyre 1021 nevezett minta érkezett.

Miskolc, Onga - A Quintessence Competition, korábbi nevén Ongai Pálinkaversenyre 1021 nevezett minta érkezett.Az Ongai Pálinkaverseny immár hatodik alkalommal került megrendezésre, melynek története 2010-ig nyúlik vissza.

Előbb csak a helybeli pálinka barátokat szólította meg az egyesület, majd egy év múlva már négy megye 28 településéről 168 pálinkamintával neveztek be a résztvevők. A mintaszám ezt követően folyamatosan emelkedett. 2012-ben 346, 2013-ban 785, 2014-ben 1030 nevezett pálinkával és párlattal találkozott a zsűri. Az idei 1000 feletti nevezési szám jelzi, hogy ez a töretlen fejlődés most sem tört meg. 116 településéről, 257 nevezőtől összesen 1021 verseny minta érkezett. Évek óta rendszeresen, egyre nagyobb számban érkeznek a megmérettetésre külhoni nevezések is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az idén Szlovákia, Románia mellett Lengyelországból és Ausztriából is érkezett minta a versenyre. A szervezők számára külön büszkeség és megtiszteltetés, hogy ez évben először átlépve Európa határait, Kínából is neveztek párlatokat.

A Quintessence Pálinkaverseny díjazottjaként szerepelni rangot és szakmai elismerését jelent, hiszen a versenyen a legjobbnak minősülő párlatok kedvezményes nevezési feltétellel indulhatnak a világ egyik legrangosabb nemzetközi megmérettetésének tartott párlat versenyre, az ausztriai Destillata-ra.

A pálinkaverseny ünnepélyes eredményhirdetésére január 24-én kerül sor Lillafüreden, a Palotaszállóban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában