Helyi közélet

2015.01.19. 14:51

Laci a hajléktalanszálló médiasztárja lett

Miskolc - A karácsony előtti nagy hidegben sikerült el- és bejuttatni a végképp fedél nélkül maradt hajléktalant, Kiss Lászlót a Vöröskereszt Hajléktalanokat Gondozó Központjának lábadozójába.

Miskolc - A karácsony előtti nagy hidegben sikerült el- és bejuttatni a végképp fedél nélkül maradt hajléktalant, Kiss Lászlót a Vöröskereszt Hajléktalanokat Gondozó Központjának lábadozójába.

Jótevője, Baranyiné Méta – aki előtte gyalog elkísérte a Szentpéteri kapuból a Csabai kapuba tüdőszűrésre, majd onnan a Baross utcába –, azóta is nyomon követi a sorsát. (Vett neki egy mobilt is, hogy tartani tudják a kapcsolatot.) Bennünket is érdekelt, mi van Lacival, azaz Kiss Lászlóval.

– Jobb itt, mint odakinn. Csak unatkozom. Az előbb is kiesett a könyv a kezemből, mert elaludtam – mondja –, noha délelőtt van.

Beszámol arról: a korábban fájó, sebes lába begyógyult, jólesett neki, hogy lefürödhetett, s tiszta ruhába bújhatott. Az alkoholról lemondott, de nem is hiányzik neki.

– Pihenni kell, ezt mondta az orvos is. Kell is, hadd rendeződjön egy kicsit a szürkeállomány – fogalmaz. Úgy gondolja, pár kilót fel is szedhetett magára. A szobatársaival megismerkedett, de korábbi ismerősökre is talált.

– Otthon vagy húsz éve eltemették őket. Szerintem engem is – jegyzi meg. Az újak közül, akik látták az Észak-Magyarországban a róla szóló írásokat, úgy szólították meg: „Te vagy a médiasztár?!”

ÉM-SzK


Miskolc - Kiss Lászlót, Lacit szenteste előtt vették fel a miskolci hajléktalanszálló lábadozójába. tovább »


Miskolc - Apám ivott, verte a muttert. Amikor rajta már nem tudta kitölteni, következtünk mi, gyerekek – emlékszik vissza Laci, a hajléktalan. Kiss Lászlóként, hajdan, forgácsoló szakmát szerzett, 6 évet dolgozott a Digépben, majd, míg fel nem számolták, gépkocsivezetőként a Szerencsi Cukorgyárban, 11 éven át. tovább »

Miskolc - Lacit, Kiss Lászlót mint „mellékszereplőt” ismertem meg egy kutya életének megmentése kapcsán. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában