Helyi közélet

2015.01.22. 10:51

Közelebb vinni a diákokhoz a természettudományokat

Sárospatak - Az Amerikai Egyesült Államok budapesti Nagykövetsége, ill. Külügyminisztériuma kísérleti jelleggel, a világon elsőként Magyarországon 2010-ben elindította a „Meet the scientist” programot. Együttműködő partnernek a Magyar Fulbright Bizottságot, a lebonyolításra pedig a Magyar Innovációs Szövetséget (MISZ) kérték fel.

Sárospatak - Az Amerikai Egyesült Államok budapesti Nagykövetsége, ill. Külügyminisztériuma kísérleti jelleggel, a világon elsőként Magyarországon 2010-ben elindította a „Meet the scientist” programot. Együttműködő partnernek a Magyar Fulbright Bizottságot, a lebonyolításra pedig a Magyar Innovációs Szövetséget (MISZ) kérték fel.A program célja a műszaki és természettudományok, illetve az amerikai tanulmányi lehetőségek népszerűsítése magyar középiskolások körében. A sikerre való tekintettel a program az idei tanévben is folytatódik, összesen 9 vidéki és fővárosi középiskolában.

A vidéki helyszínek közül a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégiumban szerdán tartották meg a rendezvényt. A résztvevőket Tóth Tamás, az intézmény igazgatója, Sikora Attila, Sárospatak alpolgármestere és dr. Siposs István, a Magyar Innovációs Szövetség Észak-magyarországi Regionális Képviselet igazgatója köszöntötte. Az előadó Szűcs Péter, a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar dékánja, korábbi Fulbright-ösztöndíjas volt, aki az ország egyetlen hidrobiológiai tanszékének vezetője volt. Szűcs Péter „Felszín alatti vizek – a láthatatlan erőforrás” címmel tartott előadása lenyűgözte a diákságot, záporoztak a kérdések. Az előadást követően a győri Mobilis munkatársai látványos kísérleteket mutattak be a fiataloknak.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában