Helyi közélet

2015.01.10. 08:51

Közel százan "vettek" nyugalmat a MIHŐ-től

Miskolc - Decemberben 10 millió forintot törlesztettek a hátralékos fogyasztók.

Miskolc - Decemberben 10 millió forintot törlesztettek a hátralékos fogyasztók.Sikeresnek nevezte a MIHŐ Kft. díjhátralékkal rendelkező fogyasztói részére meghirdetett tavaly év végi kampányt Nyíri László, a MIHŐ Kft. ügyvezetője. A kampány szlogenje: „Ajándékozzon magának nyugalmat, ajándékozzon magának biztonságot! Fizesse ki közüzemi tartozását, készüljön nyugodtan az ünnepekre!” Ehhez pedig a következőket kínálta a MIHŐ: egyrészt, azon lakossági fogyasztók számára, akiknek a díjhátraléka a 90 napot meghaladta és a teljes fennálló hátralékukat egy összegben kifizették, az addigi teljes kamatot elengedte a hőszolgáltató. Valamint: azon lakossági fogyasztók számára, akiknek díjhátraléka a 90 napot meghaladta, de az egyösszegű hátralékrendezést nem tudták vállalni, a részletfizetési megállapodás megkötéséig képződött kamat felét elengedték és a jelenleg érvényben lévő 30 százalékos előleg megfizetésétől is eltekintettek.

„Egy hónap alatt közel 100 díjhátralékos fogyasztó közel 10 millió forint értékben fizette ki 90 napon túli teljes fennálló fűtésszámláját kamatmentesen. Illetve 274 részletfizetési megállapodást tudtunk megkötni, mintegy 53 millió forint értékben, amiből 5,3 millió forintot a helyszínen befizettek a fogyasztók – sorolta az ügyvezető.

A MIHŐ Kft. ezzel az utolsó lehetőséggel szerette volna biztosítani a díjhátralék kedvezményes befizetését, mivel 2015 januárjától a végrehajtási eljárások felgyorsulnak – fogalmazott.

A MIHŐ honlapján azt is megtaláltuk, hogy a társaság a tavalyi évet 1,5 milliárd forintos vevőkintlévőséggel zárta.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában