Helyi közélet

2015.01.30. 13:12

DVTK Kalandpark, nem csak focirajongóknak

Miskolc - "Játékra fel!" - Lillafüreden nyílik az ország első futball témaparkja, nem csak futballrajongóknak.

Miskolc - "Játékra fel!" - Lillafüreden nyílik az ország első futball témaparkja, nem csak futballrajongóknak.Az Arago Hotels Szállodaipari és Szolgáltató Zrt. az Észak-Magyarországi Operatív Program „Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése a konvergencia régiókban” című felhívásán a „Lillafüredi DVTK Kalandpark beruházás” című projektjével több mint 352 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Unió és a Magyar Állam közreműködésével. Az elnyert összeg a teljes beruházás költségének 50 %-át fedezi. A beruházás megvalósítása során a vállalkozás rehabilitálja az egykori Zalka Máté Laktanya épületét és környékét. Megújul az Erzsébet sétány burkolata, elvezetésre kerül a hegyoldalból fakadó forrás vize, közel 100 parkolóhely kerül kialakításra, mely igyekszik segíteni a térség parkolási problémáit, és a tervek szerint akár híd is épülhet a Szinva patakra, mely egyszerűsítené a sétány gyalogos és autós közlekedését.

Néhány hónapon belül tehát a Lillafüredi DVTK Szabadidőpark az Észak-magyarországi régió legújabb családi szórakoztató komplexuma lehet. A több mint kéthektáros élménypark méltán tiszteleg majd a foci szerelmesei előtt, a nagyméretű futsal- és lábtengó pályának, továbbá a labdás ügyességi és készségfejlesztő játékoknak köszönhetően ez az ország első és egyetlen futball témaparkja.

Az Erzsébet sétány két oldalán elhelyezkedő parkban kültéri és beltéri lasertag aréna, épületbe integrált magaslati kötélpálya, terep segway pálya, téli-nyári korcsolya és görkorcsolya pálya, 90 perces menekülési élményt nyújtó, speciális logikai és ügyességi játékelemeket tartalmazó többtermes pályarendszerként kialakított, futball témájú paniqszoba, tematikus játszótér, aranymosó, streetball pálya, és aktív pihenést biztosító piknikrét kerül kialakításra. Az igazán bátrak kipróbálhatják az ejtőgépet és a zipline-t, a kicsik pedig szórakozhatnak a légvárban vagy az elektromos kisautókon. A kompetitív játékok és a hagyományosan „kalandparkos” elemek mellett számos kiegészítő program várja a természet, a sport és játékkedvelő közönséget: így pl. íjászat, lovaglás, állatsimogató, kézműves foglalkozás, kulturális és gasztronómiai események, nyári táborok. A születésnapoknak, céges rendezvényeknek, családi ünnepeknek és a DVTK nyári közönségprogramjainak a vendéglátóhely felső terasza és a vetítőterem ad helyet.

A népszerű, miskolci NB I-es labdarúgó klubról elnevezett létesítményben teljes bizonyossággal felejthetetlen élményt nyújtanak majd a játékosokkal való közvetlen találkozások, a közös programok, az együtt eltöltött vidám pillanatok, beszélgetések. Legyen szó labdarúgókról, sakkozókról, kosárlabdázókról és a klubhoz újonnan visszatért birkózókról, a tematikus rendezvényeken mindenkivel megismerkedhet felnőtt és gyerek. Az egyedülálló kültéri és beltéri attrakciók között ugyanakkor minden korosztály talál az érdeklődésének megfelelő attrakcióelemet.

A parkegyüttes egy újabb országos jelentőségű időtöltési lehetőséggel erősíti a régió idegenforgalmi kínálatát, növekedhet a városba látogatók tartózkodási ideje, a 12 hónapos nyitva tartás eredményeként pedig csökken a szezonalitás. A projekt közvetlen és közvetett módon is jelentős számú munkahelyet teremt, különös tekintettel a környéken igen ritka diák, ill. részmunkaidős foglalkoztatási területeken. Legalább 8 főállású munkavállaló, valamint diákmunkások, önkéntesek foglalkoztatása is a célok között szerepel, így átlagosan közel 50 főnek biztosítható munkalehetőség.

A nyitást követően állandó kedvezményt vehetnek igénybe a DVTK éves bérlettel rendelkező drukkerek és a MiskolcpONt kártya tulajdonosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában