Helyi közélet

2014.12.10. 08:26

Vizsgastop lesz a két ünnep között a Miskolci Egyetemen

Miskolc - Nem spórolásból, a sikeres vizsgák érdekében tart téli szünetet a Miskolci Egyetem.

Miskolc - Nem spórolásból, a sikeres vizsgák érdekében tart téli szünetet a Miskolci Egyetem.Csaknem minden egyetem bezárja kapuit a két ünnep között, így a közel kéthetes szénszünettel milliókat próbálnak meg spórolni. Mert ha néhány napra felfüggesztik a vizsgáztatást, akkor fűteni is kevésbé kell. A Miskolci Egyetemen is lesz szünet, de Óváriné Balajti Zsuzsanna tanulmányi rektorhelyettes úgy fogalmazott, inkább téli szünetnek nevezné a kis pihenőt, nem pedig szénszünetnek.

Az elmúlt évek tapasztalatai ugyanis azt mutatják, hogy ilyenkor a fűtéssel nem nagyon lehet spórolni, mert ha lehűlnek az épületek, akkor a felfűtésük megint csak sokba kerül. A Miskolci Egyetem hallgatói karácsony előtt december 15-étől vizsgázhatnak majd december 23-áig. Az ünnepek után pedig január 5-étől január 31-éig. Így a vizsgaidőszak hossza megfelel a törvényben előírtakkal, ami 27 nap, jelezte a rektorhelyettes. Hozzátette, a téli szünet igazi célja, hogy a hallgatók megfelelően fel tudjanak készülni a januári vizsgákra. Az elmúlt években ugyanis visszatérő probléma volt, hogy a diákok a karácsonyi napok alatt nem tudtak eleget tanulni, így a két ünnep között kevésbé sikeres vizsgákat tettek. Bár a fiatalok azt gondolták, hogy az ünnepek alatt is kellő időt tudnak szentelni a tananyagnak, de az eredmények sorra azt bizonyították, hogy azért ez mégsem így van, jegyezte meg a rektorhelyettes. A leghosszabb téli szünet a Semmelweis Egyetemen lesz, ahol az intézmény bizonyos egységei már január 19-én leállnak.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában