Helyi közélet

2014.12.04. 08:23

Végigülheti a majd’ nyolc évét a "mádi szamuráj"

Debrecen, Mád - Karddal ment vissza ivócimboráihoz, hogy „lerendezze” a köztük lévő nézeteltérést.

Debrecen, Mád - Karddal ment vissza ivócimboráihoz, hogy „lerendezze” a köztük lévő nézeteltérést.Helybenhagyta a Debreceni Ítélőtábla az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék júniusi döntését a „mádi szamuráj” ügyében. A vádlottat testi sértés bűntettének kísérlete és gondatlanságból elkövetett testi sértés vétsége miatt – mint erőszakos többszörös visszaesőt 7 év 10 hónap fegyházbüntetésre ítélte a törvényszék, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárása mellett.

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, de az ítélőtábla nem tartotta eltúlzottnak a törvényszéki verdiktet. A bíróság által megállapított tényállás szerint a Mádon élő vádlott, illetve a sértettek jó viszonyban voltak egymással, gyakran italoztak együtt. 2012 novemberében az egyik sértett és a vádlott egy sörözőből együtt indult haza, majd betértek a másik sértetthez, akinél éppen ott volt egy barátja. A négy férfi diszkréten lerészegedett, majd a vádlott és a házigazda összeveszett egymással.

Az ágyon fekvő, mozgásában erősen korlátozott sértett kezeivel hadonászott, így hozzáért az akkor már álló vádlott kezeihez, mire az lerántotta a heverőről. Az egyik ivócimbora közbeavatkozott, de a vádlott vele is dulakodni kezdett, majd a férfi egy fa­rönköt vágott „vitapartnere” fejéhez, majd kölcsönösen ütötték egymást. A feldühödött vádlott távozott, de otthonról egy karddal tért vissza, azzal rontott rá a mozgáskorlátozott sértettre és korábbi ellenfelére.

A vádlott kardcsapása mindkét férfit érte, egyiküket a füle tájékán, a másikat a jobb oldali arcfelén. A fülemetszett sértett mellényét fejére húzva ráfeküdt ágyban fekvő barátjára, hogy a testével védje a további támadástól. A vádlott újra lesújtott a karddal, majd hazarohant, ahonnan a felesége hívta a mentőket. A megvágott arcú férfi maradandó sérülést szenvedett, és el is vérezhetett volna.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában