Helyi közélet

2014.12.14. 10:17

„Vakok karácsonya”

Miskolc - Ezzel a címmel másodszor hívta adventi műsorra, illetve kézműves foglalkozásra a vakokat, illetve gyengénlátokat a Látás-Mód Alapítvány, amely közel két éve azon munkálkodik, hogy széles körű szolgáltatásain keresztül javítsa a látássérült emberek életminőségét, segítse társadalmi (re)integrációjukat.

Miskolc - Ezzel a címmel másodszor hívta adventi műsorra, illetve kézműves foglalkozásra a vakokat, illetve gyengénlátokat a Látás-Mód Alapítvány, amely közel két éve azon munkálkodik, hogy széles körű szolgáltatásain keresztül javítsa a látássérült emberek életminőségét, segítse társadalmi (re)integrációjukat. A II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárba, szombat délelőttre hirdetett rendezvényre mintegy 70-en fogadták el a meghívást, s hallgatták meg Jancsó Dóra, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze, valamint Simon Fruzsina énekes műsorát.

Weisz Ildikó kuratóriumi elnök éves beszámolójában kiemelte az általános iskolákban folytatott érzékenyítő programok jelentőségét. Mint pedagógus abban hisz, hogy az érzékenyítést minél koraibb életkorban érdemes elkezdeni, ezért is választották legfőbb célközönségükül az alsó tagozatos gyerekeket.

A rendezvény legsikeresebb része a Balogh Alexandra önkéntes ("civilben" főiskolai hallgató) által vezetett kézműves foglalkozásnak volt, amely során karácsonyi képeslapokat és karácsonyfadíszeket készítettek vakok, gyengénlátók és látók, közösen. Mint megtudtuk: Andrea otthon bekötött szemmel szokott otthon próbát tartani, hogy még csak véletlenül se legyen a foglalkozásnak olyan eleme, amely balesetveszélyes, vagy amit nem lehet vakon végrehajtani.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában