Helyi közélet

2014.12.03. 17:17

Rendőrkézre kerültek a tűzifacsalók

Edelény - Egy régi kereskedőre hivatkozva szedték rá az edelényi kisnyugdíjasokat az olcsónak tűnő tűzifa megvásárlására, ami azonban csak a kifizetett mennyiség töredékét tette ki.

Edelény - Egy régi kereskedőre hivatkozva szedték rá az edelényi kisnyugdíjasokat az olcsónak tűnő tűzifa megvásárlására, ami azonban csak a kifizetett mennyiség töredékét tette ki.

Üzletszerűen elkövetett csalás bűntett és annak kísérlete miatt folytat büntetőeljárást az Edelényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya B. László 20 éves és L. Attila 24 éves múcsonyi lakosokkal szemben.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2014. november 21-e és november 29-e közötti időszakban Edelény térségében több idős személyt felhívtak vonalas telefonján, azzal az ürüggyel, hogy egy régi kereskedőre hivatkozva részükre kedvezményes áron tűzifát kínálnak. A megkeresett kisnyugdíjasok közül egy 83 éves férfi, valamint három asszony kapott a kedvezőnek tűnő ajánlaton és megrendelte, majd kifizette a tűzifát. A gyanútlan vevők később azonban észlelték, hogy a megvásárolt mennyiség csak töredéke az általuk kifizetettnek. Volt olyan eset is, amikor a háziak a megrendelt tűzifa mennyiségének láttán elálltak vásárlási szándékuktól.

A tűzifacsalókat az Edelényi Rendőrkapitányság járőrei 2014. november 29-én a székhelyi városban elfogták, majd előállították.

A nyomozók a terheltektől lefoglalták a tűzifa szállításához használt tehergépjárművet, továbbá szállítóleveleket, telefonkönyvet és mobiltelefont is. A gyanúsítottak kihallgatásuk során beismerték a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában