Helyi közélet

2014.12.14. 10:28

Nyulak hétvégéje Szikszón

Szikszó - Két napon át a nyulaké a főszerep a szikszói városi sportcsarnokban, ahol a Magyar Nyúltenyésztők Országos Egyesülete rendezte meg a II. Országos Nyúlkiállítást.

Szikszó - Két napon át a nyulaké a főszerep a szikszói városi sportcsarnokban, ahol a Magyar Nyúltenyésztők Országos Egyesülete rendezte meg a II. Országos Nyúlkiállítást. A nagyszabású rendezvényen szinte minden nyúlfajta megtalálható volt a törpétől az óriásig, egész pontosan 761 nyúl 17 fajtája, ezen belül is számos színváltozat. A tavalyi rendezvényhez hasonlóan az idén sem csak magyar, hanem külföldi tenyésztők is bemutatkoztak, a pontozók is Európa-szerte ismert és elismert német és osztrák szakemberek voltak.

A rendezvény igazi családi rendezvénynek bizonyult (a 14 év alatti gyerekek számára ingyenes volt a belépés), különösen a gyerekek éltek a nyuszisimogatás lehetőségével. A rajzversenyen 70 nyuszirajz közül választották ki a legsikerültebbeket, az első 3 helyezett egy-egy felajánlott nyuszival térhetett haza.

Megnyugtatásul: viszont a szombati „Díjátadó és tenyésztői esten” a vacsora nem nyúlból, hanem sertésből készült.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában