Helyi közélet

2014.12.09. 12:21

Nézőpont: Ha fölösleg terem

<em>Álmaik nem nevezhetők túlzónak, és mi is tehetünk érte, hogy valóra váljanak. Egy kis odafigyeléssel. Mert plusz, felesleg minden háztartásban van. A kamra polcán mindig „terem” valamiből eggyel több, amit a szavatossági idő lejárta után bosszankodva dobunk a kukába</em>. <strong>Szántó Rita jegyzete</strong>.

Álmaik nem nevezhetők túlzónak, és mi is tehetünk érte, hogy valóra váljanak. Egy kis odafigyeléssel. Mert plusz, felesleg minden háztartásban van. A kamra polcán mindig „terem” valamiből eggyel több, amit a szavatossági idő lejárta után bosszankodva dobunk a kukába. Szántó Rita jegyzete.

Karácsony a szeretet ünnepe. Igaz, az elhíresült internetes videóban Gino megmondta, május 1-je is az, de azért a decemberinek mégis van egy különös hangulata. Viccet félretéve, ilyenkor azért már bőven megkezdjük a ráhangolódást az ünnepre. Bevásárlás, tervezgetés, menü összeállítása, rokonlátogatások megszervezése. Persze annak, aki teheti. Akinek van kit meghívnia, van hova mennie és annak, akinek van, lesz mit az asztalra, a fa alá tennie.

Akiknek nem, azok az idén sem a Jézuskának, hanem a segélyszervezeteknek írnak. Tőlük várják a segítséget. Nem nagy dolgokat, csupán annyit, hogy legalább szenteste kerüljön valami az asztalukra. Csak annyit szeretnének, hogy akkor legalább a gyerekek ne éhezzenek. Olyan extrákra már nem is számítanak, hogy a fa ne a tűzre, hanem a szoba közepére kerüljön, és azt már remélni sem merik, hogy az alatt még legyen is valami.

Álmaik nem nevezhetők túlzónak, és mi is tehetünk érte, hogy valóra váljanak. Egy kis odafigyeléssel. Mert plusz, felesleg minden háztartásban van. A kamra polcán mindig „terem” valamiből eggyel több, amit a szavatossági idő lejárta után bosszankodva dobunk a kukába. Nem kell más tennünk, mint nem megvárni ezt a pillanatot, hanem elajándékozni ezeket a tartós élelmiszereket. Ami nekünk egy kis figyelmesség, az másnak a karácsonyt jelentheti.

És egyébként is ez a szeretet ünnepe. Egyszer van egy évben. Igaz, sokan szeretnék, ha egész évben lenne, vagy legalább még egyszer, mondjuk május 1-jén…

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában