Helyi közélet

2014.12.03. 07:21

Nézőpont: Fehérség

<em>Havazik. Nekem ez tetszik</em>. <strong>Pásztor Attila jegyzete</strong>.

Havazik. Nekem ez tetszik. Pásztor Attila jegyzete.Ez már az: ha hó van, nálam akkor érkezik meg a tél. Este még az eső szakadt, voltam is feszült hazaérve mert át kellett öltözni a kazánkázáshoz. Száraz időben ugyanis a napi viseletben is le lehet tudni gyorsan a parázs felélesztését, viszont ha esik ki-bejárni csak játszóruhában lehet, az koszolódhat. A nedvességre azért csak ragad a por, hamu. Igaz még mindig jobban jártunk, mint sokfelé az országban, az ónos eső, a jegesedés megint alkotott, nyugodtan kijelenthetjük, kevés ember ölelné magához őket, ha lehetne.

Viszont reggel a tesóm azzal keltett, hogy esik a hó. Az ébredés okozta reggeli sokktól nem nagy lelkesedéssel, inkább nagyon lassan kinéztem az udvarra, és valóban. Alakult a mindent eltakaró fehérség. Nekem ez tetszik, persze a vízes lábnyomokat látva a folyosón nem gyújtottam görögtüzeket, de hamar túltettem magam rajta, úgyis ez lesz tavaszig. Mélázásom közben megérkezett a kutyám is, esélyem sem volt megállítani, igaz reggel neki természetes a házban vizitálni. Van egy „rossz” szokása, mivel hosszú szőrű, és télen eléggé oroszlánkirályosra veszi a figurát: nem zavarja ha esik az eső, a hó, úgy is elmélázik a kerítésnél. Én meg hiába mondom neki, hogy az ázott kutya szag az nem egy Christian Dior, csak néz rám, mintha mondaná: én sem vagyok modell gazdám.

Aztán a hó lassan olvadt, eltűnt a fehérség. Ránéztem az időjárás előrejelzésre sokszor leszünk még napközben pluszban, úgyhogy úgy tűnik az igazi takaróra még várni kell. Kár mert szeretem a fehér színt, valóban a tisztaságot árasztja. A hótakaró is sok koszt eltakar, és még talán elhisszük, hogy nincs is alatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában