Helyi közélet

2014.12.01. 16:10

Miskolci Egyetem: Új képzések, külföldi hallgatók és új arculat

Miskolc - Öt évre az intézményt minden karával együtt teljes körűen akkreditálták.

Miskolc - Öt évre az intézményt minden karával együtt teljes körűen akkreditálták.– Igyekezett az egyetem új vezetése több szempontból is megújulni – mondta az Észak-Magyarországnak Horváth Zita általános rektorhelyettes. – Részben ezt a külső körülmények hozta kényszer is megkövetelte tőlünk. Nemcsak arra gondolok, hogy változott a kormányzati szándék, hanem arra, hogy épp az új vezetés első évére esett az intézményi akkreditáció, amin át kellett esnünk. Szerencsére ez pozitív eredménnyel zárult, öt évre az intézményt minden karával együtt teljes körűen akkreditálták. Én azt gondolom, hogy ez nagy siker, ugyanúgy, mint a nemzetközi akkreditáció. A kedvezőtlen demográfiai helyzet miatt előre próbálunk menekülni.

Szinte minden karunk új képzéssel bővítette palettáját az elmúlt egy évben. Angol nyelvű képzéseket indítottunk, ezzel igyekeztünk idevonzani a külföldi diákokat. Meg kell említeni a felnőttképzés területét is, hiszen ma már egy munkavállalónak élete során többször is át kell képeznie magát, hogy megtalálja a számítását.

A rektorhelyettes beszámolt arról is, hogy az utóbbi évben az egyetem arculata teljesen megváltozott, ami megmutatkozik kiadványaiban, honlapján, névjegykártyáin is. Fiatalosabb, dinamikusabb, színesebb képet mutat így az intézmény a külvilág felé. És még egy eredmény: A Miskolci Egyetem együtt pályázott a Nyugat-magyarországi Egyetemmel, hogy a Selmeci diákhagyományokat az UNESCO kulturális örök­ségjegyzékébe felvegyék, ami meg is történt.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában