Helyi közélet

2014.12.01. 14:28

Miskolci Egyetem: Decemberi nyílt nap meglepetésekkel

Miskolc - A Miskolci Egyetem a határon túlról is toboroz hallgatókat.

Miskolc - A Miskolci Egyetem a határon túlról is toboroz hallgatókat.Az elmúlt egy év legfontosabb eseménye a tanulmányi ügyek területén, hogy az egyetemi ügyfélközpont keretein belül létrejött a központi tanulmányi szervezet, emelte ki Óváriné Balajti Zsuzsanna tanulmányi rektorhelyettes.

– Egy egységes tanulmányi ügyintézés megvalósításán dolgoztunk, és ez mára megkapta külső kereteit. A másik nagy terület, ami hozzám tartozik, a Hallgatói Követelményrendszer teljes megújulása. Ennek létrejöttét a Hallgatói Önkormányzat is támogatta, és a felsőoktatási törvényben megfogalmazott irányelveknek megfelelően igyekeztek ők is a hallgatók diplomaszerzésének elősegítését támogatni. A beiskolázás területén is szép eredményeket értünk el. Az érettségizők számának 11,5 százalékos csökkenése mellett relatív növekedést tudtunk elérni, hiszen a csökkenés nálunk csak 6 százalék az újonnan felvettek körében. A hallgatók képességei is jók, többen jöttek emelt szintű érettségivel, mint az elmúlt évben. A nyílt napunkat december 4-én és 5-én rendezzük. Érdemes eljönni, hiszen meglepetéseket is tervezünk. A duális képzéshez kapcsolódóan ott lesznek a nyílt napon azok a cégek is, ahol a hallgatóink dolgozhatnak majd – sorolta a rektorhelyettes, hozzátéve: – Ezekben a hetekben folyamatosan járjuk a középiskolákat, hogy bemutassuk a Miskolci Egyetemet, illetve a határon túli iskolákra is koncentrálunk. Erdélyben, Kárpátalján voltunk legutóbb, és természetesen a Felvidéket is be fogjuk járni. Nyitottan fogadnak bennünket, és úgy tapasztaljuk, hogy egyre több külföldi diák szeretne a Miskolci Egyetemen tanulni.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában