Helyi közélet

2014.12.20. 10:49

Mire költi a 457 millió forintot Miskolc?

Miskolc - Megyénkből több település kapott a Belügyminisztériumtól rendkívüli támogatást. Miskolc a legtöbbet.

Miskolc - Megyénkből több település kapott a Belügyminisztériumtól rendkívüli támogatást. Miskolc a legtöbbet.A megyeszékhely 457,1 millió forintos rendkívüli támogatást nyert el a közelmúltban a Belügyminisztérium pályázatán. Ezzel a megyei rangsorban az élre került, míg Sajóvelezd a maga 148 ezer forintos támogatásával az utolsó helyet szerezte meg. Arra voltunk kíváncsiak, Miskolc miért pályázott, és mire költi a pénzt.

„A Belügyminisztérium vonatkozó rendelete lehetővé tette a helyi önkormányzatok számára, hogy a feltételek megléte esetén a központi költségvetésben e célra elkülönített keretösszeg terhére rendkívüli támogatás elnyerése céljából pályázatokat nyújtson be” – kezdte válaszát Koczák Szilvia városházi szóvivő. „Önkormányzatunk a pályázati lehetőségeket folyamatosan figyelemmel kíséri, és amennyiben lehetőség adódik, benyújtja pályázatát. A 2014. december elején megítélt támogatásból mintegy 1200 önkormányzat részesült. Támogatáshoz jutott Miskolc mellett, a nagyobb városok közül Pécs és Salgótarján is. A pályázat alapján a kormány Miskolc Megyei Jogú Város részére 457,1 millió forint támogatást ítélt meg. A támogatást önkormányzatunk működési célokra használja fel. Így többek között a szállítók felé fennálló kötelezettségek rendezésére, közüzemi szolgáltatásokkal kapcsolatos kiadásokra, az intézményüzemeltetési feladatokra és egyéb fizetési kötelezettségek rendezésére használja fel” – írta.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában