Helyi közélet

2014.12.27. 12:47

Megtörték a magány burkát

Miskolc - Nehezen indult az ismerkedés, de a boros tea és az ebéd elindította a beszélgetést.

Miskolc - Nehezen indult az ismerkedés, de a boros tea és az ebéd elindította a beszélgetést.

Tyúkhúsleves cérnametélttel, töltött káposzta, túrós palacsinta, boros tea és egy mézeskalács. Ez volt az ünnepi menü a Batyu-Téka étteremben szerdán, ahol a Karácsonyi jótett-kosár akció keretében több mint harminc nyugdíjast láttak vendégül.

Jakubinyi László, az éttermet üzemeltető Szimbiózis Alapítvány vezetője lapunknak elmondta: „Eredetileg 20-25 emberre terveztük a karácsonyi ebédet, de a kollégáim nem tudtak nemet mondani, így végül 33 időst láttunk vendégül.”

„Menet közben sok érzékeny téma látott napvilágot: többen voltak, akik szégyellték, hogy rászorulók. Ezért úgy próbáltuk a meghívást és az eseményt is szervezni, hogy egy valódi éttermi meghívásnak élhessék meg a vendégeink. Az asztalon gyertyák égtek, az önkénteseink a bejáratnál odafigyeltek arra, hogy segítsenek a kabátot levenni, és az asztaloknál tálcás kiszolgálással tettük komfortossá a vendéglátást” – sorolta. Azt is megtudtuk: több munkatársuk is bejött karácsony napján, voltak önkéntesek és fogyatékosok is. Közülük hárman a lakóotthonból jöttek be, olyan fiatalok, akiknek nincsen családjuk, és ilyenkor is az otthonban maradnak – mondta Jakubinyi László.

„Vendégeink közül voltak, akik ismerték egymást, de többnyire idegenek voltak. Amikor leültek az asztalokhoz, először nehezen indult az ismerkedés, de a boros tea és a közös ebéd elindította a beszélgetést. Ez volt talán a legfontosabb, amit karácsonykor adni tudtunk, méltósággal megtörtük egy pillanatra a magány és nélkülözés kemény burkát. Büszke vagyok kollégáimra, akik bevállalták a szervezést, főzést, felszolgálást, takarítást, mosogatást, ajándékok és kellékek készítését” – fogalmazott.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában