Helyi közélet

2014.12.12. 09:48

Kutyaszorítóban a MÁSA védenceiért

Miskolc - Kulka János a miskolci állatmenhely műtőjére gyűjt a miskolci színház színészeivel.

Miskolc - Kulka János a miskolci állatmenhely műtőjére gyűjt a miskolci színház színészeivel.

Háromszázötven kutya és húsz-harminc cica éli mindennapjait szerető gazdi után sóvárogva a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) Sajószigeti úti menhelyén. Emellett további 30-50 kutyus várja ideiglenes befogadóknál, hogy rendeződjön a sorsa. Ekkora létszámnál mindig van néhány, amelyik ellátásra szorul, nem beszélve a balesetes és egyéb sérülések miatt bekerülőkről. Éppen ezért szorgalmazza évek óta a kisebb orvosi beavatkozásokat lehetővé tévő műtő megvalósítását Kisfalvi Nyina, az alapítvány alelnöke.

– A saját műtőben az ivartalanításokat is nagyobb számban tudnánk elvégezni. Arról nem beszélve, hogy az ellátást igénylő kutyákat kisebb stressz érné, hiszen nem kellene autóba ülniük és kocsikázniuk az orvosi rendelőig – hangsúlyozta Kisfalvi Nyina. – A jelenlegi kezelő mellett szeretnének kialakítani egy jól felszerelt műtőt, amire évek óta gyűjtünk. Műtéti asztalok és infúziós állvány már van, de rengeteg mindenre van még szükség, és sajnos sem az orvosi eszközök, sem az egyéb felszerelések és gyógyszerek nem olcsók. A Miskolci Nemzeti Színház színművészei által életre hívott jótékonysági gálaest bevételéből befolyó összeg óriási segítséget jelentene a tervek megvalósításához. Karácsony tájékán átjárja a szeretet az embereket, könnyebben adakozik, aki teheti, ezért is bízunk benne, hogy minél többen váltanak jegyet az előadásra – fejezte ki reményét.

Hagyományt teremtenének

Három évvel ezelőtt már szerveztek egy jótékonysági estet a színészek, aminek nagy sikere volt. Ezt igyekeznek most megismételni, s egyben hagyományt is teremteni.

– Szerettünk volna segíteni a MÁSA-nak, amely nem sokkal korábban költözött az új telephelyre, és sok mindenre volt még szükségük. A kennelsorok bővítésére gyűjtöttünk akkor, és sok színésztársunk csatlakozott hozzánk. Bár korábban is terveztünk folytatást, az idén jött el az alkalom, hogy újra nekifussunk a szervezésnek – idézte fel Molnár Andrea, a Miskolci Nemzeti Színház színésze.

– Megkerestük Kiss Csabát, színházunk igazgatóját az elképzelésünkkel, és legnagyobb örömünkre azt mondta: a színháznak kötelessége, hogy ahol tud, segítsen. Mivel ő és felesége is állatbarát (kutyájuk és cicájuk is van), rendelkezésünkre bocsátotta a nagyszínpadot. Sőt, ők is részt vállaltak az előadásból, direktorunk Tiborral, wes­tie kutyusukkal lép színpadra – tette hozzá Jancsó Dóra. Az est sztárvendége Kulka János – talán mondani sem kell, szintén állatbarát, egy kutyus gazdája –, aki a többiekhez hasonlóan ingyen vállalta a fellépést. Egy szünettel, körülbelül 120 percesre tervezik az előadást, amelyhez a napokban csatlakozott a Magyar Állami Operaház két balettművésze, Földi Lea és Apáti Bence is.

Nyereményjáték indult

– Kétórás zenés-táncos műsorra invitáljuk a nézőket, amely során a musicaltől a prózáig, némi klasszikus és kortárs balettel kiegészítve a szereplők kedvenceit láthatják az érdeklődők – árulták el a szervezők, akiktől azt is megtudtuk, hogy a bevétel teljes egészében a MÁSA javára megy. Az estet támogató cégek felajánlásainak köszönhetően pedig a jegy egyben nyereményszelvény is lesz, és a helyszínen sorsolják majd ki az értékes ajándékokat. – Addig sem maradnak azonban nyeremény nélkül az érdeklődők, ugyanis hétfőig lehet még csatlakozni facebookos játékunkhoz, amelyben 2 személyes wellnesshétvégét nyerhet a szerencsés nyertes – hívták fel a figyelmet.

ÉM


A fellépők

Kulka János, Bor Gábor, Fandl Ferenc, Györgyi Anna, Jancsó Dóra, Kiss Csaba, Radnai Erika, Seres Ildikó, Simonfi Adrienn, Szegedi Dezső, Szirbik Bernadett, Varga Andrea, a Magyar Állami Operaház két balettművésze (Földi Lea és Apáti Bence), a Miskolci Balett, a Miskolci Barokk Trió, Regős Zsolt és a Fráter Kórus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában