Helyi közélet

2014.12.22. 13:23

Közlemény - Jobbik: Fokozódó bűnesetek jelzik, romokban Mezőkövesd közbiztonsága

Mezőkövesd - Egy egyedül élő 70 éves nénit december 14-én este fél 6 körül - amikor fiától hazafelé tartott - egy biciklis állította meg a saját háza előtt. Mikor a kapujához ért a kerékpáros útbaigazítást kért. A néni elmagyarázta neki merre találja a kérdéses utcát, elköszönt tőle, aztán mikor megfordult, abban a pillanatban egy hatalmas ütést érzett az arcán.

Mezőkövesd - Egy egyedül élő 70 éves nénit december 14-én este fél 6 körül - amikor fiától hazafelé tartott - egy biciklis állította meg a saját háza előtt. Mikor a kapujához ért a kerékpáros útbaigazítást kért. A néni elmagyarázta neki merre találja a kérdéses utcát, elköszönt tőle, aztán mikor megfordult, abban a pillanatban egy hatalmas ütést érzett az arcán. A rabló rángatta a táskáját, átkutatta a rémülettől sikítozó és kiabáló néni ruháját. Agyrázkódást kapott, orrából folyt a vér, a szeme bedagadt, eltört az arccsontja, valamint a szemkörnyéki csontok is sérültek. Budapestre a Honvéd Kórházban kellett szállítani, vaslemezekkel megerősíteni az arcát, majd plasztikázni. Már nem fog hazajönni, a fiához költözik.

Ugyanezen a hétvégén támadták meg azt a hatvanas éveiben járó férfit is, akit a Mátyás u. 100 előtti bokorból kiugorva lepett meg támadója. Fejbe vágták egy marék apróért, homályosan emlékszik a részletekre. Kórházba kellett szállítani.

A középkorúak is a bűnözők áldozatává estek: december 11-én este 20 órakor a Mikszáth Kálmán út sötét, kivilágítatlan részén érte támadás a sértettet. Lerúgták kerékpárjáról, és amint a földre esett, azonnal ütni és rúgni kezdte az elkövető, ahol csak érte, pár száz forintért. A támadás eredménye, hogy teste tele lett zúzódásokkal, a fejét 3 helyen kellett összevarrni. Eltört az arccsontja és az orrcsontja is.

Felháborítónak tarjuk, hogy a jelenlegi városvezetés még mindig a béke és a nyugalom szigetének tartja városunkat. Sajnos már nem az! Az elmúlt hónapban több, hasonló eset is történt. Különös, hogy mindezekről - a tavaszi rablógyilkosság ellenére - a rendőrség nem tartotta szükségesnek tájékoztatni a lakosságot, ugyanúgy az erős cenzúra alatt álló Mezőkövesdi Újság és Televízió sem. Miért nem hozzák nyilvánosságra ezeket az eseteket, miért titkolják?

Évek óta hangsúlyozzuk, városunk romló közbiztonságára sokkal nagyobb figyelmet és összegeket kell fordítani. Továbbra is szorgalmazzuk, hogy állítsák fel a fegyveres mezőőrséget és a rendőrséggel együttműködő városőrséget, valamint a (nyomkövető) kutyás rendőri szolgálatot. Városunknak nagyobb rendfenntartó erőre van szüksége, a tisztességes rendőri állomány bővítése már nem tűr halasztást.

Lukács Attila, a Jobbik Mezőkövesdi Szervezetének elnöke

Jámbor Márk István és Fügedi Richárd, a Jobbik mezőkövesdi önkormányzati képviselői

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában