Helyi közélet

2014.12.08. 07:54

Jegyzet: Zaj

<em>Szüksége van-e a jobboldalnak a megújulásra?</em> <strong>Pap Gyula jegyzete</strong>.

Szüksége van-e a jobboldalnak a megújulásra? Pap Gyula jegyzete.Mikulás alkalmából Tele a puttonyunk! elnevezéssel demonstrációt szervezett a fővárosba a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ). A mondhatni egy terjedőben lévő életérzést megfogalmazó figyelemfelhívás a korábbi megmozdulásokhoz képest maroknyi csoportjának üzenete azonban homlokegyenest szembe megy egy hivatalos és (talán) közvélekedéssel - ők akik legkevésbé érintettek a megszorítások, elvonások által.

Zaj - aposztrofálta röviden az ehhez hasonló demonstrációkat egy kalap alá véve a „végzetes” elnevezésű politológiai alapítvány prominense a közelmúltban egy tv műsorban, tudják ők azok akikről a Prezi legújabb reklámfilmje szól majd Ilyenek vagyunk mi? címmel. A beszélgetés folytatásában aztán mélyreható véleménycsere alakult ki a jobboldal lehetséges/szükséges megújításáról.

Kérdés, hogy mennyiben van szükség az ilyen típusú „kutatóintézetekre”, ha egyébként a legkomolyabb döntések ad hoc módon, sok esetben minden előtanulmány mellőzésével születnek.

Nem kérdés, hogy hasznosabb, ha a társadalmi interakciónak ez a „zajos” formája erősödik, világítja meg a valós helyzetet vagy marad a néma, felfuvalkodott, buta sötétség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában