Helyi közélet

2014.12.05. 07:41

Jegyzet: Tiszta Amerika

Kinyílt a bicska a magyar kormány zsebében. Szaniszló Bálint írása.

Kinyílt a bicska a magyar kormány zsebében. Szaniszló Bálint írása.Csapkodnak körülöttünk az amerikai villámok az elmúlt napokban, vagy inkább úgy is mondhatjuk, hogy játszadozik velünk a világ egyik legnagyobb hatalmú országa. Az egyik állomása ennek az USA új budapesti nagykövetének kinevezése a filmproducersége révén híressé vált Collen Bradley Bell személyében. A magyar kormánykörök sértésnek minősítették az esetet. Csakúgy, mint John McCain szenátor kijelentéseit, amelyek enyhénszólva messze maradtak a politikai szalonképességtől, nem vizsgálva azok esetleges igazságtartalmát.

Hát ez tiszta Amerika. A republikánus szenátor neofasiszta diktátornak nevezte a miniszterelnököt, és azt is mondta Orbán Viktorról: ágyba bújik Vlagyimir Putyinnal. Ki is nyílt azonnal a bicska a magyar kormány zsebében, bekérették az amerikai ügyvivőt, határozottan visszautasították McCain kijelentéseit és azt is üzenték: „Magyarországot érintő kijelentéseik megtétele előtt tájékozódjanak a tényekről annak érdekében, hogy nyilatkozataik ne nélkülözzék a valóságalapot.” Ez a diplomáciai protokoll és elképzelem, ahogy a szenátor megjuhászodva esedez majd a bocsánatunkért. Aminek nagy valószínűséget nem adok, talán azt sem tudja McCain, merre keresse a térképen kicsin országunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában