Helyi közélet

2014.12.12. 15:26

Jegyzet: Ok, okozat

<em>Vida Ildikó – persze nem igazán nagy meglepetést keltve – megtette kötelességét és feljelentette a Magyarországon lassan fogalommá alakuló André Goodfriend budapesti amerikai ügyvivőt</em>. <strong>Szaniszló Bálint jegyzete</strong>.

Vida Ildikó – persze nem igazán nagy meglepetést keltve – megtette kötelességét és feljelentette a Magyarországon lassan fogalommá alakuló André Goodfriend budapesti amerikai ügyvivőt. Szaniszló Bálint jegyzete.Mint kiderült, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt, valamint jó hírnév megsértése miatt adtak be keresetet a diplomata ellen, aki – sokat hallottuk már – kimondva-kimondatlanul korrupcióval vádolta meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnök asszonyát. Vida Ildikót maga a kormányfő hozta kényszerhelyzetbe parlamenti felszólalásában, amikor azt mondta: „ha nem indít haladéktalanul pert az amerikai ügyvivővel szemben, le fogom váltani…”

Emlékeznek, azzal indult minden, hogy kiderült, magyar kormányalkalmazottak vannak azok között, akik nem kaphatnak beutazási engedélyt az Egyesült Államokba. Az innen-onnan csepegő hírek révén jutottunk ahhoz az információcsokorhoz, amely elindította az előbb említett cselekvéssorozatot. Az ügyben persze már majd’ minden magára valamit adó politikus, szakértő megnyilatkozott, azt azonban a mai napig nem tudjuk, hogy ki, mikor és milyen bűncselekményt követett el és mi volt az indíték, mert – tudjuk – mindez kell egy büntetőperhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában