Helyi közélet

2014.12.10. 18:40

CO-mérgezés Ongán - Szerencséjükre ráéreztek a bajra

Onga, Miskolc - Szénmonoxid-mérgezés gyanújával riasztották a miskolci hivatásos tűzoltókat Ongáról kedden.

Onga, Miskolc - Szénmonoxid-mérgezés gyanújával riasztották a miskolci hivatásos tűzoltókat Ongáról kedden.

A családi házban, melyben gázüzemű fűtőberendezéssel fűtöttek, kilenc lakó tartózkodott, közülük többen is rosszul lettek. Szénmonoxid-mérgezésre gyanakodva elhagyták az épületet és segítséget hívtak. Mire a miskolci hivatásos tűzoltók kiérkeztek, már az épületet is átszellőztették. A tűzoltók átvizsgálták az ingatlant, és gondoskodtak a gázvezeték elzárásáról, továbbá a fűtőberendezések átvizsgálásáig megtiltották mind a gázüzemű, mind a szilárd tüzelésű fűtőberendezések beüzemelését - tájékoztatta az Észak-Magyarországot Dojcsák Dávid tűzoltó százados, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. A mentőszolgálat munkatársai négy embert szállítottak a megyei kórházba, egy gyermeket rokonoknál, további hármat és egy felnőttet – lakosságvédelmi intézkedés keretében – szállásoltak el.

Érdeklődtünk a kórházba szállítottak hogylétéről is. Dr. Csiba Gábor főigazgatótól megtudtuk: a felnőtt hamarosan távozott az ambulanciáról, a 14 és 15 éves lányok - szerdán délben - már csak arra vártak a GYEK sürgősségi ambulanciáján, hogy szüleik hazavigyék őket. Egyedül a 3,5 esztendős kisfiút vették fel az osztályra, 24 órás megfigyelésre, de valószínűleg estére már ő is elhagyhatta a kórházat.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában