Helyi közélet

2014.12.04. 22:27

Az emberek közül érkezett

Ózd - A város új alpolgármestere másfél évtized után váltott: egy multinacionális cégtől érkezett a Városházára.

Ózd - A város új alpolgármestere másfél évtized után váltott: egy multinacionális cégtől érkezett a Városházára.A napokban ünnepelte negyvenedik születésnapját Fidrus Péter. Nem sokkal azután, hogy az ózdi képviselő-testület titkos szavazással egyhangúlag megválasztotta a település alpolgármesterévé. Másnap leszámolt a Johnson Electricnél, ahová másfél évtizedes munkaviszony kötötte, így mostantól teljes egészében a városházi feladataira koncentrálhat.

Fidrus Péter az emberek közül érkezett: nős, egy 12 éves fiú édesapja, a politikával csak a tavalyi esztendőben kezdett el foglalkozni. Amikor felmerült a romaközpont ózdi megvalósítása, ő volt az egyik szószóló a beruházás megvalósítása ellen. Ezt követően pedig nagy szerepet vállalt a Jobbik helyi kampányában, így várható volt, hogy Janiczak Dávid polgármester őt jelöli helyettesének.

Lesz segítsége

- Óriási megtiszteltetés, ugyanakkor hatalmas feladat számomra a most kezdődő munkám – szögezte le előre Fidrus Péter. – Tele vagyok hittel és elszántsággal, az utóbbi hónapokban igyekeztem a közigazgatás minden csínját-bínját elsajátítani, készítettem magam a feladatra. Az elmúlt néhány napban, a hivatalban is azt tapasztaltam, hogy segítőkészek, konstruktívak a kollégák, ami természetesen az én dolgomat is megkönnyítheti majd.

Fidrus Péter adott helyzetekben helyettesíteni fogja Janiczak Dávid polgármestert, bizonyos tárgyalásokon ő képviseli majd Ózdot. Emellett azonban számos terület tartozik majd a felügyelete alá. Kiemelt dolga lesz a közbiztonság helyzetének a javítása. A jó kapcsolat kialakítása már megkezdődött a rendőrséggel és a közterület felügyelettel, ám a Városőrség megreformálását is el kell végeznie.

Nincs kettős mérce

- Az érpataki modell egyes elemeit fogjuk alkalmazni Ózdon is – folytatta Fidrus Péter. – Ennek a jelszava, hogy rend a lelke mindennek, ezért a törvényt mindenkinek be kell tartania, nincs hátrányos megkülönböztetés és nincs kettős mérce. A városban a munkanélküliség mellett a közbiztonság hiánya az egyik legnagyobb probléma, úgyhogy ezen a területen minél hamarabb meg kell kezdjük a változtatásokat. A helyieknek emellett komoly elvárásuk, hogy a korábbiakkal ellentétben kialakuljon egy jó közösség. Ebből a szempontból hatalmas előrelépést látok. Az emberek az elmúlt időszakban már ismét felemelt fejjel járnak, civil kezdeményezésre adomány – és ajándékgyűjtő akcióba kezdtek a szegények megsegítésére, valamint már most szervezik a közös szilveszteri bulit. Azt látom, hogy a lakosság ismét büszke arra, hogy ózdi, nekünk viszont az a feladatunk, hogy a munkánkkal ezt a folyamatot fenntartsuk, ha lehet, akkor tovább erősítsük.

Fidrus Péter hozzátette: a munkahelyteremtés kapcsán a város vezetése folyamatosan egyeztetéseket tart az elmúlt hetekben megjelent befektetőkkel. Emellett további hazai és külföldi beruházókat is várnak, hiszen a munkahelyteremtés a lakosság megélhetése mellett a közbiztonságra is erős kihatással lesz.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában