Helyi közélet

2014.11.27. 15:08

Pszichiátria: a költözés ellenére zavartalanul

Miskolc - Szerdán 65 beteget költöztettek át a MISEK Csabai kapui pszichiátriájáról a diósgyőri kórházrészbe.

Miskolc - Szerdán 65 beteget költöztettek át a MISEK Csabai kapui pszichiátriájáról a diósgyőri kórházrészbe. Az átalakítás lényege egy emeletráépítés, az új épületrész a jelenleg Szent Ferenc Kórházrészben működő pszichiátriai rehabilitációs ellátásnak ad majd helyet, tudtuk meg dr. Pap Tibor orvosigazgatótól. A költözés nem érinti a pszichiátriai járóbeteg-szakrendeléseket, miképpen a MISEK „lapos épületében” lévő 48 rehabilitációs ágyon kezelteket sem.

Összefogással

– A zavartalan betegellátáshoz szükséges bútorokat, berendezéseket már korábban átköltöztettük – erősítette meg tegnap még a „régi” helyszínen Iván Éva, a 144 ágyas osztály főnővére. – Minthogy Diósgyőrben csak 95 ágy áll a rendelkezésünkre, akinek az állapota megengedte, ápolási osztályokra, illetve az izsófalvi pszichiátriai otthonba kerültek át, vagy a családjuk vállalta őket. Így csupán 56 betegünket érint a mostani költözés. Orvosi vélemény alapján rendeltünk szakkíséretes szállítást a mentőktől, vagy szakkíséret nélkülit a betegszállítóktól, utóbbiaktól szívességi alapon – válaszolta az Észak-Magyarország kérdéseire.

A Borsod Mentő Kft. ügyvezetője, Tóth István személyesen is részt vett a feladat végrehajtásában (sőt, a maga vezette kocsival kétszer is fordult).

– Szívesen segítettünk, végül is itt van a telephelyünk, a MISEK az anyakórházunk – jelentette ki.

A főnővér az Észak-Magyarország érdeklődésére elmondta: mindössze egy beteggel volt probléma, reggel, a mentős szállításnál. Nem értette meg, miért kellene neki felkelnie, s hadakozni kezdett, így az orvos átsorolta a rögzítve szállítandók közé.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában