Helyi közélet

2014.11.08. 11:55

Önkormányzat 2014 | Ózd: Fehér szegfű vs. Fásy Mulató

Ózd - A vasárnapi megismételt polgármester-választás előtt a Jobbik és a Fidesz-KDNP is utcára hívta a szimpatizánsait Ózdon.

Ózd - A vasárnapi megismételt polgármester-választás előtt a Jobbik és a Fidesz-KDNP is utcára hívta a szimpatizánsait Ózdon. Pénteken délután és az esti órákban mindkét tábor szabadtéri rendezvényt tartott: a Városház Téren, civil kezdeményezésre szervezték meg ismét a "Veled vagyunk, Dávid" elnevezésű szimpátiatüntetést, amelyen felszólalt Vona Gábor, a Jobbik elnöke is. Ezután a több mint ezerfős tömeg, fehér szegfűvel a kezében a Gyújtóra sétált át, ahol Janiczak Dávid polgármester-jelölt a Kohász-szoborra felkapaszkodva, hangosbeszélőn keresztül szólt az emberekhez. A szimpatizánsok úgy fogalmaztak: a múltat és a jövőt láthatják egyszerre, egy helyen.

Parkolóban a fideszesek

Ezután nem sokkal a Városközponti Nagyparkolóban a Fidesz-KDNP tartotta a választás előtti utolsó rendezvényét. A zenés est során a színpadon a Fásy Mulató sztárjai szórakoztatták a közönséget, a rendezvény elején pedig Fürjes Pál, az elmúlt négy esztendő ózdi polgármestere, a Fidesz-KDNP helyi jelöltje is felszólalt.

Ózdon vasárnap választják újra a polgármestert, miután az október 12-i eredménymegállapító határozatot Fürjes Pál megtámadta, aminek előtt a Területi Választási Bizottság, majd a Debreceni Ítélőtábla is helyt adott. November 9-én a városban hat jelölt közül választhat több mint 28 ezer választásra jogosult ózdi ember.

A szavazólapon Janiczak Dávid (Jobbik), Fürjes Pál (Fidesz-KDNP), Veres Zoltán (MSZP-DK), Gál József (Szociáldemokraták), Tóth Melinda (Yes) és Kónya Béla (Munkáspárt) neve szerepel majd.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában