Helyi közélet

2014.11.30. 11:59

Nézőpont: Sztárok

<em>A hős asszony és a balek rabló sztorija a hollywoodi filmeseknek is megtetszene. A történetet az teszi igazán izgalmassá, hogy nemcsak a szemtanúk elmeséléseiből ismerhetjük meg, hanem filmen is rögzítették biztonsági kamerák jóvoltából.</em> <strong>Hajdu Mariann jegyzete</strong>.

A hős asszony és a balek rabló sztorija a hollywoodi filmeseknek is megtetszene. A történetet az teszi igazán izgalmassá, hogy nemcsak a szemtanúk elmeséléseiből ismerhetjük meg, hanem filmen is rögzítették biztonsági kamerák jóvoltából. Hajdu Mariann jegyzete.

A bankrablás Miskolc belvárosában történt a minap, s már akkor beszédtéma volt városszerte („jesszus, akár én is ott lehettem volna”), de a hírbomba igazándiból akkor robbant, amikor nyilvánosságra hozták az említett kisfilmet. Mert amíg az első hírek tényszerűek voltak és szárazak, a rögzített képeken már kibontakozik a dráma. Az első néhány másodpercben a rabló akciófilmekben megszokott mozdulatokkal biztosítja önmagát. (Vajon hány filmet nézett meg, amíg sikerült a technikát lekoppintania?) Bezsebeli a pénzt (nem tűnik a videón túl soknak), a nem várt fordulat a kijáratnál éri.

Az asszony gyanútlanul készül kimenni az ajtón, amikor belebotlik a rablóba. Pisztoly dörren, pofonok csattannak – a hölgy nem hagyja magát – a végén lerántja a rabló fejéről az álcául használt sapkát (?). Arcát premier plánban rögzíti a biztonsági kamera.

A film nagy karriert futott be az interneten, lapunk Facebook oldalán eddig több mint 26 ezren nézték meg. Rövid időn belül sztárrá váltak a szereplői. A kommentek alapján az asszony a hős, a rabló megítélése azonban nem ilyen egyértelmű. Furcsa olvasni, hogy a balek jelző mellett ott a szegényke is, többen őt magát is áldozatként emlegetik, feltételezvén, hogy talán végső elkeseredésében tévedt rossz útra. Szociodrámává emelődik a történet.

Utalván kicsit arra is, hogy milyen ma a világunk: napok óta Miskolc közbiztonsága a téma pró és kontra. Pedig mi nem akarunk újabb filmek hősei lenni. De még csak statisztái sem.


Miskolc - A takarékrabló akkor járna a legjobban, ha feladná magát, ezzel enyhíthetne büntetésén. tovább »

Nyilván bárhol a világon megtörténhet bármi rossz. Nem mindenhol mondanák, hogy egyébként minden rendben. Bujdos Attila írása. tovább »

Miskolc - Ilyet csak az akciófilmekben lehet látni: felvétel készült, ahogy egy ügyfél nekiesik a fegyveres bűnözőnek. tovább »

Miskolc, 2014. november 27., csütörtök (MTI) - A rendőrség honlapján közzétették a szerdai miskolci pénzintézeti rablásról készült képfelvételeket, melyek alapján a lakosság segítségét kérik a tettes azonosításához - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel. tovább »

Miskolc - A borsodi rendőrök képfelvételek alapján a miskolci pénzintézeti fegyveres rablás elkövetőjének azonosításához kérik a nyilvánosság segítségét. tovább »

Miskolc, 2014. november 26., szerda (MTI) - Kiraboltak egy pénzintézetet szerda dél körül Miskolc belvárosában - erősítette meg az MTI információját Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. tovább »

Miskolc - Az elsődleges adatok szerint 2014. november 26-án 11 óra 30 perc körüli időben Miskolc belvárosának egy takarékszövetkezeti fiókjába egy 45 év körüli, vékony testalkatú, fekete színű dzsekit viselő, barna, rövid hajú férfi bement, majd az arcát eltakarva a nála lévő fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegette és a bevétel átadására szólította fel az alkalmazottakat. tovább »

Miskolc - Rabló járt Miskolcon, a Bató-ház mögötti takarékszövetkezeti fiókban szerdán dél tájban. Olvasóink számos járőrautót és rendőrt láttak a helyszín közelében, egyesek arról számoltak be, hogy az egyenruhások szaladtak, mintha kergettek volna valakit. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában