Helyi közélet

2014.11.07. 13:28

Közveszéllyel fenyegetett Kazincbarcikán

Kazincbarcika - A rendőrök néhány óra alatt azonosították a segélyhívó számon keresztül bombával fenyegetőző fiút. A tettét beismerő kiskorú törvényes képviselőjét a hatóság polgári peres úton kötelezi a bűncselekménnyel okozott károk megtérítésére.

Kazincbarcika - A rendőrök néhány óra alatt azonosították a segélyhívó számon keresztül bombával fenyegetőző fiút. A tettét beismerő kiskorú törvényes képviselőjét a hatóság polgári peres úton kötelezi a bűncselekménnyel okozott károk megtérítésére.A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el büntetőeljárást, mert 2014. november 6-án 15 óra 30 perckor egy akkor még ismeretlen személy telefonon tett bejelentést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, hogy egy kazincbarcikai középiskolában bombát helyeztek el.

A rendőrség a bejelentést követően haladéktalanul megkezdte a bombakutatást és megtette a hozzá kapcsolódó szükséges óvintézkedéseket is. Az épületet a járőrök a bejelentést követő rövid időn belül átvizsgálták, mely során robbanóeszközt nem találtak.

Az ügyben bevezetett forrónyomos intézkedések eredményeként a rendőrök pár órán belül megállapították a közveszéllyel fenyegető kilétét, aki kihallgatása során beismerő vallomást tett.

A tettét beismerő kiskorú törvényes képviselőjét a hatóság polgári peres úton kötelezi a bűncselekménnyel okozott károk, felmerült költségek megtérítésére.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában