Helyi közélet

2014.11.21. 08:04

Kihegyezett karóval döfték át a férfi mellkasát Ózdon

Debrecen, Ózd - Újra kell tárgyalni egy fordulatokban gazdag családi perpatvar ügyét.

Debrecen, Ózd - Újra kell tárgyalni egy fordulatokban gazdag családi perpatvar ügyét.

Hatályon kívül helyezett a Debreceni Ítélőtábla egy, ez év áprilisában a Miskolci Törvényszéken egy ózdi családi összecsapás ügyében született ítéletet, mert a tanúkat elmulasztották kioktatni arról, hogy nem kötelesek vallomást tenni hozzátartozójuk ügyében. Az eljárást meg kell ismételni.

Maga a bűncselekmény még 2010 júniusában történt, amikor egy nő bejelentést tett, hogy ismerőse kutyája az utcán már többeket megharapott, köztük az ő testvérét is. A kutya gazdája ellen a rend­őrök veszélyeztetés kutyával szabálysértés elkövetése miatt intézkedtek. Másnap ballagott az iskolából a feljelentő öccse, amit a család fényesen megünnepelt. Ennek során alaposan leittasodtak, s mivel ilyenkor a cigaretta is jobban fogy, ketten elindultak, hogy szereznek még némi dohányutánpótlást. Útjuk a kutyás család szomszédjába vezetett, ahol az udvaron beszélgetni kezdtek a háziakkal. A haragos szomszédban felfigyeltek rájuk és karókkal, bot végére kötözött késsel felfegyverkezve mentek át a szomszéd háza elé. A kutya okán veszekedni kezdtek, majd a ház udvarán egy kis lökdösődés alakult ki. Ennek még az asszonyok sivalkodása véget tudott vetni, de a szomszédok az utcán megtámadták a kutya miatt panaszkodó nő élettársát, majd a védelmére kelő rokont. Volt, akit kihegyezett karóval döftek mellkason, másnak késsel vágták át az artériát a karján.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában