Helyi közélet

2014.10.02. 19:30

Tour de Mezőkövesd

Mezőkövesd - Gyalogos és kerékpáros versenyt rendezett a városban a Mezőkövesdi Területi Balesetmegelőzési Bizottság és a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság.

Mezőkövesd - Gyalogos és kerékpáros versenyt rendezett a városban a Mezőkövesdi Területi Balesetmegelőzési Bizottság és a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság.

Immár hagyományosan szeptember negyedik hétvégéjén tizedik alkalommal rendezték meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a „Tour de Mezőkövesd” elnevezésű versenyt. A városi összefogásként szervezett egész napos rendezvény aktív résztvevője, szervezője a Mezőkövesdi Területi Balesetmegelőzési Bizottság és a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság volt.

Fő programként a városon körbefutó, mintegy nyolc kilométer hosszú kerékpáros kör, valamint a négy, illetve nyolc kilométer hosszú gyalogos kör teljesítése szerepelt, melyet idén közel 900 fő teljesített. A Rendőrség részére kiváló alkalom, hogy ne csupán a forgalomterelésben vegyen részt, hanem a közösségi programokhoz is csatlakozzon, játékos szolgáltatásokkal bővítve a rendezvény kínálatát. Az elmúlt években megrendezett „Tour de Mezőkövesd” versenyeken a rendőrkapitányság számtalan bűn- és balesetmegelőzési programot kínált a résztvevőknek, idén a kerékpáros ügyességi pálya és a motoros szimulátor aratott nagy sikert. Ugyanakkor kiváló alkalom nyílt arra, hogy a rendőrök a hagyományosan kerékpáros közlekedésre épülő város lakosainak figyelmét itt is felhívják a közlekedési szabályok betartására.

A rendezvény népszerűségét növelte, hogy a kerékpáros kör megtétele alatt szabadon, gépjárművektől mentesen lehetett használni a közutakat, ami összhangban állt az autómentes nap célkitűzéseivel.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában