Helyi közélet

2014.10.03. 09:00

Takata - Október 13-án nyílik a légzsák

Már 120 alkalmazottja van a miskolci Takatának, de folyamatosan toboroznak.

Már 120 alkalmazottja van a miskolci Takatának, de folyamatosan toboroznak.Sajtónyilvános bejárást szervezett a Miskolc Holding Zrt. csütörtökön a Miskolc Déli Ipari Parkban, ahol az eddig kiépült infrastruktúrát mutatták be az érdeklődőknek. Az Észak-Magyarország ugyanakkor arra volt kíváncsi, hogy a park "leghíresebb" lakója, a TAKATA Safety System Hungary Kft. mikor nyitja meg kapuit?

- Tavaly novemberben került bejelentésre, hogy cégünk megépíti első magyarországi gyárát Miskolcon és ahhoz, hogy most itt lehetünk és ilyen stádiumban van a gyár építése óriási segítséget kaptunk a kormánytól, a várostól, és a különböző hatóságoktól - nyilatkozta Kirsten Bachmann, a TAKATA légzsák és elektronikai üzletág európai igazgatója, a TAKATA Safety System Hungary Kft. igazgatója. - Egy 60 ezer négyzetméteres gyár épül, épült teljes infrastruktúrával és októberben, azaz ebben a hónapban meg is kezdi a gyár a termelést.

Lesz Takata busz is

Kirsten Bachmann elmondta azt is: a Takata összesen ezer embert fog foglalkoztatni, míg jelen pillanatban már 120 alkalmazottja van a miskolci gyárnak. Ez a létszám jövő márciusra 350 főre nőhet majd. A cég jelenleg is keresi a munkatársakat: mérnököket, és operátorokat például csakúgy, mint azokat, akik a menedzsmentben vállalhatnak szerepet.

- Ahhoz, hogy október 13-án megtudja nyitni a gyár a kapuit, a hozzá tartozó infrastruktúrának és közműnek is el kellett készülnie. Elkészült! - mindezt már dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere mondta. - Másfél hét múlva nyugodtan kezdhetik a munkát az itt dolgozók.

Megtudtuk: lesz MVK-s Takata-busz (43-as) és szóba került az is, hogy a vonat is megáll majd a gyár mellett jövőben.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában