Helyi közélet

2014.10.11. 13:07

Patakhő: Tartozik, vagy nem tartozik?

Sárospatak - Felszámolási eljárás indulhat a sárospataki önkormányzat tulajdonában lévő Patakhő Kft. ellen.

Sárospatak - Felszámolási eljárás indulhat a sárospataki önkormányzat tulajdonában lévő Patakhő Kft. ellen.A Titán Faktor Zrt. közleményt küldött szerkesztőségünknek, amelyben azt írják: „A Titán Faktor Zrt. felszámolási eljárást kezdeményezett a sárospataki önkormányzat tulajdonában lévő Patakhő Kft. ellen, miután a vállalat közel 70 millió forintos tartozást nem fizetett ki a Titán Faktor Zrt. számára."

A közlemény szerint a tartozás alapját a Patakhő Kft. Sinergy Kft. felé fennálló közel 51 millió forintos 2011-es tartozása képezi, amit a Patakhő akkori társtulajdonosának leányvállalata átvállalt a sárospataki önkormányzat többségi tulajdonában lévő Patakhőtől.

„Fiktív elmélet”

Megkeresésünkre Gulybán László, a Patakhő Energiaszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője az alábbbi nyilatkozatot küldte:

„A felszámolási eljárást a Patakhő Energiaszolgáltató Nonprofit Kft. a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Törvényszéken hivatalosan megszüntetni kéri, mivel a tartozás valódiságát kérdőjelezi.”

További részletek a szombati Észak-Magyarországban.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában