Helyi közélet

2014.10.02. 20:13

Ózdon találkoznak a vadászok és a rendőrök

Ózd - Ebben az esztendőben is megtartják Ózdon a VARETAL-t. A vadászok és rendőrök találkozója október 3-án egy konferenciával kezdődik az észak-borsodi városban.

Ózd - Ebben az esztendőben is megtartják Ózdon a VARETAL-t. A vadászok és rendőrök találkozója október 3-án egy konferenciával kezdődik az észak-borsodi városban.

A rendőrség kommunikációjáról és a szakmai élményeiről dr. Garamvölgyi László, rendőr dandártábornok tart majd előadást a helyi kapitányságon. Ezután a résztvevők a ’65-ös buszjárattal városnéző körútra indulnak, amelynek a végállomása az Ózdi Művelődési Intézmény lesz, ahol tovább folytatódik a program. Itt először dr. Pecsenye Csaba, törvényszéki bíró beszél az új Ptk. rendelkezéseiről, majd Hidvégi Béla, nemzetközi hírű vadász tart élménybeszámolót az Olvasóban.

Kötetlen szombat

Szombaton a Városi Strandfürdő területén és a Csónakázó-tó környékén egy jóval kötetlenebb programmal folytatódik az idei VARETAL: reggel 9 órától Baranyák Béla, címzetes esperes, plébános ad Hubertus-misét, ezután dr. Varga László, Ózd Rendőrkapitánya köszönti a megjelenteket. A délelőtt folyamán sorversenyeket is tartanak, de fellép a Rendőrzenekar és Eke Zoltán, Hortobágyi csikós bemutatóját is megtekinthetik az érdeklődők. A főzőverseny eredményhirdetését követően légpuskás lövész - és íjászverseny is lesz, a gyerekek pedig horgászképességeikből vizsgázhatnak ezen a napon. A szarvasbőgés és állathang bemutató után, 15 órától Rokker Zsolti lép föl a szabadtéri színpadon, végül Nyerges Péter szórakoztatja a rendőröket, a vadászokat és a meghívott vendégeket.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában