Helyi közélet

2014.10.01. 11:11

Őszi vigasság Felsődobszán

Felsődobsza - Nagy érdeklődés kísérte a Közösségi Ház udvarán az "Őszi Vigasság Felsődobszán" eseménysorozatát.

Felsődobsza - Nagy érdeklődés kísérte a Közösségi Ház udvarán az "Őszi Vigasság Felsődobszán" eseménysorozatát.Mindkét nap tartalmasan szórakozhattak a település iskolásai és óvodásai, miközben a felnőttek előadást hallgathattak meg Trianon hatásairól, tartottak ünnepélyes állampolgársági esküt is, és átadták az orvosi rendelőt Felsődobszán. A rendezvénysorozatot szeptember 12-én nyitotta meg Luterán András, Felsődobsza polgármestere. A gyermekek szórakoztatásáról ugráló vár, óriás csúszda, kisvonat, interaktív bűvészműsor, bohócparádé, zenés ügyességi feladatok gondoskodtak. Fellépett a Nótár Mary Mulatós Mix, volt Retro Party, szabadtéri táncmulatság.

Dr. Tőkéczki László történészprofesszor elemezte szeptember 13-án Trianon hatását az abaúji térségre. Ezután az ünnepélyes állampolgársági eskü következett. Luterán András bejelentette:" újabb erdélyi barátaink döntöttek úgy, hogy Felsődobszán kívánják visszavenni jogos jussukat, a magyar állampolgárságot. Tesszük ezt már negyedik alkalommal, így összesen 33 erdélyi és kárpátaljai barátunk vehette át az őket megillető iratokat."

Az orvosi rendelő ünnepélyes átadásakor dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő mondott köszöntőt. Luterán András arról beszélt, hogy a hatékony munkavégzésnek kézzel fogható eredménye van Felsődobszán, hiszen a családoknak rendszeres jövedelme van. A település tiszta és rendezett, és kiváló zöldségféléket állítanak elő. Az önkormányzat vezetői szeretik községüket, és nem hagyják, hogy rossz hírét keltsék. Az orvosi rendelő teljes költsége 58 millió 771 ezer forint volt, mely az Európai Unió és a magyar állam 100 százalékos támogatásával valósult meg. A meglévő rendelő és tanácsadó bővült is, a fűtés megújuló energiával, aprítékkal történik majd. Szükség esetén lehetőség lesz orvosi lakás kialakítására is. A korszerűsítés érintette az épület udvarát, kerítését, a modern gyógyításhoz szükséges eszközöket, bútorzatot. Megtörtént az akadálymentesítés is.

Az ünnepség hivatalos része után a helyi óvodások és iskolások adtak műsort, fellépett a színpadra a Felsődobszai Asszonykórus és a Péderi Vegyeskar.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában