Helyi közélet

2014.10.07. 15:15

Önkormányzat 2014 | Ítélet a függetlenségről: kétféle olvasatban…

Miskolc - A Fidesz-KDNP is, Pásztor Albert is 2-2 sajtótájékoztatót tartott.

Miskolc - A Fidesz-KDNP is, Pásztor Albert is 2-2 sajtótájékoztatót tartott.

Csak koholmány lehet, hogy zsarolásra alkalmas, kompromittáló kép készült róla – ezt nyilatkozta az Észak-Magyarországnak dr. Pásztor Albert. Azért tettünk fel kérdéseket az ellenzéki pártok által támogatott miskolci polgármesterjelöltnek, mert a Fidesz-KDNP helyi szóvivője, Soós Attila hétfői sajtótájékoztatóján egy országos napilapban megjelentekre hivatkozva egyebek között azt mondta: Pásztor Albertet egy szórakozóhelyen leitatták, és olyan fotókat készítettek róla, amelyekkel később sarokba lehet szorítani. Ráadásul, aki mindezt elmondta, elkötelezett baloldalinak mondja magát, és állítja, hogy ő Tóbiás József, az MSZP jelenlegi elnökének a tanácsára kereste fel Pásztor Albertet – idézte Soós Attila, aki szerint Pásztor Albert azért nem lehet polgármester, mert „viselt dolgai miatt nyilvánvalóan zsarolható”.

Dr. Pásztor Albert polgármesterjelölt az Észak-Magyarországnak kijelentette: „Eddig is született ellenem koholmány, amelyet nyilvánosságra is hoztak. Azt mondom: ha tényleg vannak a birtokukban rólam kompromittáló fotók, most már itt az ideje, hogy előálljanak ezekkel. Eddig egyetlen fotóval jöttek elő, amely nyilvánvalóan hamisítvány. Akik ebben részt vettek, büntetőeljárásban kell majd vállalniuk a tettüket.”

Jogerős döntés pró és kontra

Pásztor Albert egyébként másik témában is rendkívüli sajtótájékoztatót tartott hétfőn, bejelentetve: a Debreceni Ítélőtábla jogerős döntése kimondta, hogy Miskolcnak ő, dr. Pásztor Albert, független polgármesterjelöltje.(Korábban ugyanis a magát függetlennek valló polgármesterjelöltről a helyi választási bizottság ennek ellenkezőjét állapították meg, azzal az indoklással, hogy Pásztor Albert az MSZP, a DK és a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület jelöltjeként nyújtotta be ajánlóíveit, így ezeknek a jelölőszervezeteknek lett hivatalosan is nyilvántartásba vett polgármesterjelöltje.)

A bejelentésre reagálva a Fidesz miskolci frakcióvezetője, dr. Kiss János közleményben az ítélőtábla ítéletéről azonban azt állította: az Ítélőtábla „éppenséggel ugyanazt állapította meg, mint a Miskolci Választási Bizottság, vagyis, hogy Pásztor nem független jelölt, annyival kiegészítve azonban, hogy az óriásplakátokon feltűnő pártlogók elárulták a valóságot, és így senki sem vehette komolyan, hogy tényleg független lenne”.

ÉM


Miskolc, 2014. október 6., hétfő (MTI) - A Fidesz miskolci frakcióvezetője szerint Pásztor Albert "az MSZP, a DK és a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület közös polgármesterjelöltje Gyurcsány Ferenc embere". tovább »

Miskolc, 2014. október 6., hétfő (MTI) - A Debreceni Ítélőtábla döntött, a miskolci városvezetés és a települést vezető pártok vesztettek, "az ítélőtábla szerint ugyanis független polgármesterjelölt vagyok" - jelentette ki Pásztor Albert, az MSZP, a DK és a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület által közösen jelölt politikus hétfőn sajtótájékoztatón. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában