Helyi közélet

2014.10.25. 12:45

Küldjön hírt - Sport- és kulturális szabadidős programok a Munkácsyban

Miskolc - A miskolci Munkácsy Mihály Általános Iskolában kiemelten fontosak azok a délutáni szabadidős tevékenységek, melyek szinte minden diákunkat aktivizálják.

Miskolc - A miskolci Munkácsy Mihály Általános Iskolában kiemelten fontosak azok a délutáni szabadidős tevékenységek, melyek szinte minden diákunkat aktivizálják. Ilyenek voltak októberben a "Játékos sportdélután" Titkóné Kristóf Gizella pedagógus vezetésével, valamint a természettudományos ismeretek irányában kaput nyitó "Minden, ami gurul…" közösségi programunk Leskó Angéla munkaközösség- vezető pedagógus koordinálásával. A sport, a játék, a mozgás fontos az egészség megőrzése érdekében, fejleszti a gyermekek önfegyelmét, kitartását, szabálytudatát, társas kapcsolatait, konfliktuskezelését. A közös élmény erősíti, összekovácsolja a közösséget. A szabadtéri sportvetélkedő során volt futóverseny, célba dobás, labdavezetés akadálykerüléssel stb. Vidám délután részesei voltunk, a játék, a sport közel áll tanítványainkhoz. A "Minden, ami gurul....." cimű rendezvényünket többhetes tanulói felkészülés előzte meg, a témát igyekeztünk sok oldalról megközelíteni, fejlesztve a komplex látásmódot. Az alsó tagozatosok kör és gömb alakú gyümölcsökkel, ételekkel, labdákkal és labdajátékokkal (kosár-, röp- ,futball labda),a kerék kialakulásának történetével ismertették meg társaikat, a felsősök pedig a mozdony és az autó létrejöttének és fejlesztésének útját mutatták be. Makettek, rajzok, kivetített képek, meserészletek paravánon elhelyezett ismeretterjesztő összefoglalók tették látványossá, szemléletessé a rendezvényt. Alsó tagozatos tanulóink rácsodálkoztak az "óriás" mozdonyokra, Gárdonyi Géza regényéből ismert "tűzkerékre", felsőseink pedig a modern, formatervezett, technikai extrákkal felszerelt autók iránt mutattak fokozott érdeklődést. Reméljük, hogy a témához kapcsolódó pályázati felhívásra, melynek témája az "Autó" (rajz, mese- vers, társasjáték tervezése, készítése), minél több pályamunkát nyújtanak be a gyerekek. Az értékelésre az őszi szünet után, november közepén kerül sor.

Győrffy László Jánosné,

a Miskolci Herman Ottó Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Munkácsy Mihály Általános és Alapfokú Művészeti Tagiskolájának pedagógusa


Fotók: Hadobásné Ványay Enikő, Leskó Angéla, Szunyogh Szilvia, Szántóné Réthy Edit pedagógusok


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában